Pretraga

[FOTOGALERIJA] Finalisti Ideje godine posjetili dvije hrvatske tvrtke svjetskog glasa

A- A+

Završnica projekta Ideja godine po prvi put ove godine, organizirana je kao dvodnevni događaj. Uz finale u kojem je na kraju pobjedu odnijela ekipa Gortan Tech iz Buja, za sudionike je organiziran i posjet dvjema tvrtkama, koje su svojim znanjem i radom uspjele napraviti proizvode svjetskog glasa.


Izdvojeni članak

Održano završno natjecanje: Ekipa iz Buja najbolja među finalistima dosad najjače ‘Ideje godine’

Prva od njih je Croteam, odnosno tvrka koja je pionir u Hrvatskoj kada je riječ izrada video igara. Tvorci su do dan danas najuspjelijeg našeg proizvoda unutar gamerskog svijeta – pucačine Serious Sam. Jako zanimljivo predavanje je za učenike i profesore pripremio Davor Hunski, jedan od osnivača Croteama. Dotaknuo se svojih početaka u Croteamu, razvoja tog svijeta, ali i mogućnosti zapošljavanja u Croteamu za one željne rada u tom području.

Nakon upoznavanja sa svim koracima proizvodnog procesa izrade video igara te susreta s naočalama za virtualnu stvarnost, za đake je bio organiziran posjet Rimac automobilima.

Tamo su ih predstavnici tvrtke uputili u proizvodni postupak nastanka Concept Onea te električnog bicikla Greyp.

U galeriji su zabilježeni i neki detalji s druženja iz hostela Swanky Mint, u kojem su noć proveli sudionici finala projekta Ideja godine. Inače jedinog srednjoškolskog poslovnog natjecanja u organizaciji portala srednja.hr zajedno s partnerima Visoko učilište Algebra i Visoko učilište Effectus uz pokroviteljstvo Agencije za odgoj i obrazovanje te Agencije za strukovni odgoj i obrazovanje odraslih.