Pretraga

[VIDEO] Zvučno-vizualni eksperiment u Francuskom paviljonu koji će vas relaksirati

A- A+

Ideja zvučno-vizualnog eksperimenta u Francuskom paviljonu rodila se u par tjedana nakon izvedbe na vanjskom dijelu paviljona. Kroz suradnju tandemskog dvojca Matije Vojvodića i Ivana Lušića napravljen je 20-minutni performans koji je publiku prije svega relaksirao,ali i intrigirao.

Marko Matijević / www.srednja.hr

Hatch je dvovečernji zvučno-vizualni eksperiment koji je istražio specifičnosti arhitekture i akustike unutar Francuskog paviljona. Pomoću šest zvučnih kanala i šest sinkroniziranih projektora, glazbenik Matija Vojvodić Cloudfactory i vizualni umjetnik Ivan Lušičić Liik koristili su pronađene detalje kako bi privremeno pretvorili statičnu unutrašnjost paviljona u dinamičnu refleksiju odnosa arhitekture i njene akustike.

– Ideja je došla od prije par tjedana kada smo napravili performans na vanjskom dijelu s mojom muzikom i Ivanovim mappingom. Dok smo radili taj vanjski dio, ušli smo unutra i shvatili da je ovo super prostor koji nudi veliku aukustičnost. Trebalo nam je nekoliko tjedana da to iskoristimo i napravimo nešto s time, rekao nam je Matija Vojvodić koji producira pod imenom cloudfactory, a prije je studirao informatiku.

Hatch AV se producirao u suradnji s Kulturom promjene SC-a u sklopu programa 11. Velesajma kulture, a šezdesetak posjetitelja u prvoj izvedbi nije ostao nimalo ravnodušnim te su nagradili izvođače velikim aplauzom.

– Preko Interface festivala novih medija počeo sam surađivati s Matijom po pitanju muzike i tako je jedno krenulo s drugim. U odnosu koliko se bavimo tehnologijom i radimo u prostorima koji su arhitektura donekle to ima veze s našim studijima, otkrio nam je Ivan Lušičić Liik zadužen za mapping u izvedbi i diplomirani arhitekt.