Pretraga

Zagrebačke mažoretkinje ‘potukle’ konkurenciju na Europskom prvenstvu i osvojile trostruku krunu

A- A+

U Francuskoj, kolijevci mažoretkinja Zagrepčanke su se okitile trostrukim zlatom na Europskom prvenstvu u gradu Albiju. Najbolje su bile u kadetskom, juniorskom i seniorskom uzrastu, među 170 formacija i neformacija te preko 1 600 natjecateljica. Koliko su Zagrebačke mažoretkinje snažan kolektiv govori činjenica da im je ovo 14. europska titula od 1993. godine kada su formirane.

Foto: Facebook/ trostruka kruna na Euru

Po 14. put u 22 godine dugoj povijesti kolektiva, Zagrebačke mažoretkinje su se okrunile zlatom na Europskom prvenstvu. Među 170 formacija i neformacija i preko 1 600 natjecateljica, Zagrepčanke su pokazale najviše te postale prvakinjama u seniorskoj, juniorskoj te kadetskoj kategoriji.

Izdvojeni članak

Video: Bez Zagrebačkih mažoretkinja više nijedan event nije dovoljno dobar


Audicija za nove članice

Želite li se učlaniti u Zagrebačke mažoretkinje, to možete učiniti na audiciji koja će se održati u dvorani Zagrebačkih mažoretkinja, Palmotićeva 30 u četvrtak 17. rujna u 20 sati i u subotu 19. rujna u 15 sati.

Skandiranje ‘Zagreb, Zagreb’ čak i od konkurentskih timova

Natjecanje se održalo u zemlji odakle mažoretkinje potječu, Francuskoj, točnije tamošnjem gradiću Albiju.

Konkurencija je bila daleko spremnija i jača nego prethodnih godina. Ipak, Zagrepčanke su svojim izvedbama mnogobrojne gledatelje ostavile bez daha te zaradile simpatije, čak i od konkurencije.

– Najviše dojmova nosimo s otvaranja natjecanja koje je počinjalo ispred tamošnje katedrale, a onda su u defileu natjecateljice prolazile gradom uz veliku podršku mnogobrojnih okupljenih građana. Konkurencija je uvijek jaka i uvijek se može dogoditi pogreška koja vas može stajati medalje, no cure su zbilja briljantno odradile nastup, istovremeno uživajući u izvedbi.

Ono što je bio dodatni impuls je okolnost da se natjecanje odvijalo u velikoj dvorani koja je bila nakrcana gledateljima koji su pljeskajući, lupajući svo vrijeme sudjelovali u nastupima. Zbilja je jako ohrabrujuće kada vam cijela dvorana, uključujući i konkurentske kolektive skandira ‘Zagreb, Zagreb’, doživljaje i iskustva nam prenosi trenerica juniorki i seniorki zagrebačkih mažoretkinja Dorotea Kukolja.

Izdvojeni članak

[VIDEO+FOTO] Veličanstven light show obilježio otvaranje Državnog prvenstva

Veliki broj nastupa definitivno utjecao na sjajne rezultate

Uvjerljivoj pobjedi zasigurno je pridonijelo i veliko iskustvo odnosno broj nastupa koje na godišnjoj razini odrade Zagrepčanke.

One u prosjeku nastupaju 250 puta godišnje od čega je 30-ak inozemnih gostovanja. Do sada su svoje elegantne ritmičke pokrete popraćene tehniciranjem sa štapom pokazale u preko 115 gradova te 22 zemlje na tri kontinenta.

Nastup pred najvećim brojem ljudi Zagrebačke su mažoretkinje imale na Tajvanu, gdje je njihovu izvedbu s ovacijama pratilo 250 tisuća ljudi.

Od svog osnutka 1993. godine Zagrebačke mažoretkinje su osvojile 14 Europskih prvenstava i 18 Prvenstava Hrvatske. Broje više od 600 članica od 3 do 24 godine.

Kako se za nastupe pripremaju prvakinje Europe, pogledajte u videu koji smo kamerom zabilježili na jednom njihovom treningu.