Pretraga

Bez problema i na A razini engleskog: Maturanti učili po skriptama i starim ispitima

A- A+

Danas je nešto više od 750 kandidata pristupilo pisanju A razine engleskog jezika na jesenskom roku državne mature. Najviše je gužve bilo u prostorijama Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, gdje su ispite pisali pristupnici iz svih dijelova Hrvatske. No kako nas uvjeravaju pojedinci koje smo sreli ispred spomenute ustanove, sve je organizacijski proteklo u najboljem redu. Ni na sadržaj ispita maturanti nisu imali nikakvih pritužbi.

Jutros od devet se na obje razine pisao engleski jezik, u sklopu jesenskog roka državne mature. O dojmovima pristupnika na osnovnom nivou, smo vas već izvijestili, a dvije kandidatkinje koje su pisale višu razinu, podijelile su s nama prve impresije s ispita.

Izdvojeni članak

Za nižu razinu engleskog dovoljno je bilo prelistati ispite iz prethodnih godina

Lea je prvo išla u trogodišnju školu pa je kasnije odlučila završiti četvrti razred izvanredno te polagati maturu.

– Nije mi bilo teško jer sam išla na pripreme. Znala sam što me očekuje pa sam par puta prošla kroz skripte i to je to, kratko i jasno nam je situaciju predočila Lea koja je završila smjer slastičarstva u Ekonomskoj, trgovačkoj i ugostiteljskoj školi Samobor, a poslije i četvrti razred u večernjoj školi.

Lucija je pak uložila manje i novca i vremena da bi se ‘obračunala’ s engleskim navišoj razini.

– Za ispit sam vježbala po ispitima prošlih godina i bilo je dovoljno. Test nije bio težak, trebalo je samo pažljivo procitati zadatke. Puno je ljudi pisalo test (u NCVVO-u nap. a.), ali je organizacija bila jako dobra pa nije bilo nikakvih problema, rekla nam je Lucija, maturantica Pomorske škole Zadar koja je za kraj komentirala kako očekuje da će iz ispita dobiti trojku.