Pretraga

Osmosatni prijemni za KIF bio je zahtjevan, ali maturanti zadovoljni rezultatima

A- A+

Protekla dva dana na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu održan je prijemni ispit za sve bivše maturante koji bi željeli ondje studirati. Nakon eliminacijskog plivanja, ispitivali su se elementi iz osam sportova, a ispit je trajao čak osam sati, što je budućim studentima bilo iscrpljujuće. Neslužbeni privremeni rezultati ovog razredbenog postupka već su poznati.

Foto: Srednja.hr

Kineziološki fakultet je po broju studenata osmi najveći zagrebački fakultet. Pohađa ga preko 2.500 studenata, a da će veliki interes za ovu visokoobrazovnu ustanovu vladati i ove godine, pokazao je još u svibnju interes brojnih maturanata za Dan otvorenih vrata KIF-a. Ondje su studenti mogli vidjeti što očekivati na ovim prijemnim ispitima i tako se malo bolje pripremiti.

Ispit težak i dugotrajan

A na ispitu ih je dočekalo mnogo toga. Razredbeni postupak je trajao od 8 do 16 sati, a nakon eliminacijskog plivanja ocjenjivali su se elementi iz 8 sportova: košarka, rukomet, odbojka, nogomet, atletika, plesovi, borilački sportovi, sportska i ritmička gimnastika. Ocjenjivala se tehnika i pravilnost izvođenja osnovnih elemenata iz navedenih sportova.
Maturantica Antonia iz pristupila je prijemnom za integrirani studij kineziologije. Sportom se bavi od svoje 3. godine i smatra da je to pravi fakultet za nju.

– Prijemni u Zagrebu bio je očekivano težak, ali i dugotrajan, trajao je od 8 do 16 sati, ali naravno svaka sekunda je vrijedila. Ne mogu reći da sam prezadovoljna s ocjenama koje sam dobila, ali kad se sve zbroji trenutno sam na listi 178, a upisuje se 230 studenata, kazala nam je Antonia.

Za nju posao još nije gotov jer namjerava ići i na prijemni ispit Kineziološkog fakulteta u Splitu, koji će se održati 5.7.

– Nadam se dobrim rezultatima državne mature i upisu na ovaj fakultet jer mi je prvi na listi prioriteta, rekla je Antonia.

Izdvojeni članak

Na KIF-u u Splitu preko interneta studirali Stipe Pletikosa i Vlado Šola

Maturanti zadovoljni odrađenim; najteža je bila košarka

Nada je maturantica I. osječke gimnazije, a generalno gledajući zadovoljna je ovim prijemnim ispitom.

– Prijemni je prošao super, zadovoljna sam onime što sam pokazala, ali naravno uvijek može bolje. U početku me malo bilo strah, ali s vremenom je nestao. Svidio mi se pristup profesora prema kandidatima i sveukupni dojam je odličan, rekla nam je Nada.

Dodaje kako je posebno je zadovoljna što su svi ocjenjivani elementi bili prikazani prisutnima na Danu otvorenih vrata KIF-a, koji se održao još u svibnju.

– Sveukupno gledano, prijemni je dosta naporan jer dugo traje, a što se sportova tiče, meni je osobno bila najteža košarka. Sve u svemu, iskreno se nadam da ću upasti, a o smjeru još nisam odlučila. Razmišljala sam o kondicijskoj pripremi sportaša ili sportskoj psihologiji, ali vidjet ću još, prioritet mi je upisati se, objasnila nam je Nada.

Za kraj nam je otkrila kako nije prezadovoljna napisanom maturom, ali smatra da ju je napisala dovoljno dobro i da će, uz malo sreće upasti na ovaj željeni fakultet.

A privremeni neslužbeni rezultati ovog ispita već su poznati i možete ih vidjeti u nastavku.

Rezultati Razredbenog Postupka- Kineziologija by srednja.hr

Rezultati Razredbenog Postupka-Izobrazba Trenera by srednja.hr