Pretraga

Ovakav je plan i program sutrašnje norijade u Zagrebu

A- A+

Već po tradiciji zadnji dan nastave u srednjoj školi, zagrebački maturanti će proslaviti okupljanjem i kratkim programom na Trgu, a zatim nastavkom zabave na Bundeku. Tako ovogodišnja manifestacija službenog naziva ‘Dan zagrebačkih maturanata, počinje okupljanjem učenika u 11.30 na Jelačić placu, a u 12 sati predviđena je povorka prema Bundeku, gdje će zabava trajati do 22 sata.         

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Po 14. puta u organizaciji Grada Zagreba, povodom posljednjeg dana nastave u srednjoj školi maturanti će imati, samo njima posvećenu proslavu. Program za učenike završnih razreda iz glavnog grada, počinje okupljanjem na središnjem Trgu u 11. i 30 sati, dok se glavna proslava očekuje na Bundeku.

Izdvojeni članak

[FOTOGALERIJA] Najbolji prizori sa zagrebačke norijade

Tamo će maturante zabavljati Lana Jurčević, Detour i Songkillers, što su odabrali predstavnici Vijeća učenika Grada Zagreba.

Polazak povorke, predviđen je u 12 sati s Trga bana Josipa Jelačića, ustaljenom trasom:

Praška-Trg N. Š. Zrinskog- Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva – Miramarska – Ulica grada Vukovara – Hrvatske bratske zajednice (most Slobode) – Damira Tomljanovića Gavrana – Park Bundek.

Okupljanju na Trgu očekuje se da će nazočiti 5.000 maturanata, dok će im se još 3.000 učenika završnih razreda srednjih škola priključiti na Bundeku.

Kao i prethodnih godina, navedenom trasom osigurana je pratnja prometne policije i zdravstvene ekipe te glazbena podloga s tzv. ‘pokretne pozornice’.

Važno je napomenuti da u Park Bundek učenicima nije dozvoljeno unositi alkoholna pića, staklenu ambalažu kao ni ostala neprimjerena sredstva. U ugostiteljskim objektima bit će moguće kupiti sendviče, te vodu, sokove i pivo (u plastičnoj ambalaži).

Kako će biti reguliran ZET-ov vozni red, u tijeku proslave i povorke pogledajte na linku, a iz Grada napominju da će po završetku programa, Zagrebački električni tramvaj, osigurati dodatne linije javnog gradskog prijevoza, radi lakšeg i bržeg povratka maturanata svojim domovima.

Sutrašnju vremensku prognozu za Zagreb, ali i ostatak Hrvatske pogledajte na ovom linku, a najbolje od prošlogodišnje norijade u glavnom gradu, pogledajte u videu na ovoj poveznici.