Da se naježiš: Pronađena bomba ispred škole u Karlovačkoj županiji

Ručna bomba, takozvano ‘kinder jaje’ jučer je pronađena uz ogradu dugoreške Osnovne škole Vladimir Nazor. Srećom, situacija je reakcijom zaposlenika škole, ali i nadležnih službi riješena, prije nego je došlo do ikakvih nemilih scena, no i pomisao na to što se moglo dogoditi, užasno je uznemirujuća. 

Eksplozivnu napravu pronašao je zaposlenik škole, i to u grmlju, uz ogradu, a bila je oblijepljena selotejpom. Sve se događalo tijekom prijepodneva, a pronalazak bombe potvrdio je za Radio Mrežnicu i ravnatelj Krešo Božičević.

'Poigrali' se s bombom, na sreću bez posljedica

Pirotehničar iz karlovačke policijske uprave izuzeo bombu

– Mogu potvrditi da je naš zaposlenik danas na prostoru dvorišta škole, uz ogradu, pronašao tzv. kinder jaje, rekao je Božičević za spomenuti izvor. 

Nakon uočavanja bombe, odmah je  pozvana policija, ali i sve nadležne službe, a eksplozivnu napravu izuzeo je pirotehničar PU Karlovačke.

Eksplozivnu napravu kod škole odložio učenik?!

Kako se neslužbeno doznaje, eksplozivnu napravu još prekjučer je na tom mjestu odložio jedan učenik škole, ni sam očito ne znajući u kakvu se opasnost doveo. 

Učenici detonirali bombu u razredu!

Priča se danas raširila među djecom, da bi vrlo brzo odgovorni učitelji i sami posumnjali da se nešto zabrinjavajuće događa, i klupko školske istrage se zakotrljalo.

Dakako priča koja se zakotrljala, povukla je za sobom brojna pitanja, poput odakle djetetu bomba, je li ono uopće znalo i bilo svjesno o kakvoj se opasnosti radi kako za njega, tako i za ostale učenike. Na utvrđivanju ovih i ostalih relevantnih činjenica vezanih ta slučaj, svakako će raditi policija i nadležne službe. 

Zbog opasne situacije u kojoj su se našli učenici i zaposlenici osnovne škole u Dugoj Resi, ravnatelj škole Božičević apelirao je na roditelje da vode brigu o djeci, ali i na to što se treba činiti s ‘opasnim igračkama’ kakva je bila ova pronađena uz ogradu.

– Apelirao bih ovim putem na sve roditelje kako se ovakve ili slične situacije ne bi događale. Predajte oružje policiji jer oružju i eksplozivnim napravama nije mjesto blizu djece ili djeci “na oku”, rekao je Božičević za Radio Mrežnicu.

Odgovori