Lijepa i svestrana Hercegovka najmlađa je kandidatkinja za gradonačelnicu u povijesti Hrvatske

Valentina Grbavac, najmlađa je kandidatkinja za gradonačelnicu u povijesti održavanja izbora u Hrvatskoj. Ima 19 godina, igra nogomet, vodi mladež Hrvatske stranke prava Ante Starčević i studira u Splitu. Kandidirala se za gradonačelnicu Vrgorca te otkrila da se u budućnosti zbilja želi baviti politikom.

izvor fotografije: Facebook

Uz sve navedene interese, Valentina se zanima za modu pa je tako nedavno imala i jedan foto session, a kao dijete je sudjelovala na modnim revijama. Kada je riječ o studiju, pohađa Pomorski fakultet, smjer brodska elektrotehnika i informatika. Premda je na smjeru svega tri cure od 50 studenata, obzirom da je Valentina nogometašica, vjerujemo da uspije s višestruko brojnijim kolegama, naći zajedničke teme.

Najmlađi gradonačelnik tek stigao na funkciju, a već si smanjio plaću za 3 tisuće kuna

Ponosna sam Hercegovka, ali imam pravo biti na čelu Vrgorca

Po svemu sudeći, u Vrgorcu mladi rano iskazuju političke ambicije, budući da je i do sada na čelu ovog gradića, bio jedan od najmlađih gradonačelnika u Hrvatskoj, doduše deset godina stariji od Valentine, Ante Pranić.

Valentina Grbavac je inače iz Ljubuškog, gdje i nastupa za Ženski nogometni klub Sloga pa se već našla na udaru kritika kao ‘fiktivna Vrgorčanka’, kakvih je mnoštvo u ovom gradu, smještenom nedaleko od bosanskohercegovačke granice.

– Hercegovka sam i toga se sramit neću, ali sam prije svega ponosna Hrvatica. Deset godina živim u Vrgorcu, a ovdje sam završila i osnovnu i srednju školu. Obrazovanje sam nastavila u Splitu jer je to najbliži grad koji ima sveučilište, a sutra želim svojim stečenim znanjem doprinositi Hrvatskoj i Vrgorcu , poručuje Valentina za 24sata.

Intervju: Najmlađi načelnik u Hrvatskoj odrekao se svoje plaće

Beznađe mladeži nagnalo je da se uključi u politiku

Kako za isti izvor navodi Valentina Grbavac, u političku arenu se uključila razočarana beznađem svojih vršnjaka.

– Vjerujem da mogu pridonijeti svome gradu više nego oni kojima smo 20 godina davali povjerenje da upravljaju Vrgorcem, kaže mlada Vrgorčanka, koja je političku karijeru započela nedavno.

Postala je predsjednicom mladeži HSP AS Splitsko-dalmatinske županije.

U stranci Valentinu opisuju kao marljivu, upornu i odlučnu mladu djevojku. Iako je do sada na politiku gledala kao na hobi uz studij, očito su lokalni izbori pobudili želju da se u nju aktivnije uključi.

foto: Facebook

Odgovori