Ni rektor Boras ne zna riješiti zagonetku: ‘Kriva je profesorica’

Nakon što je ovih dana na Facebook stranici ‘Mame na Fejsu’ glavna tema rasprave postao ispit za prvi razred osnovne škole prepun zagonetki zbog kojega su učenici dobili najnižu ocjenu, ekipa s televizije N1 upitala je rektora zagrebačkog Sveučilišta da riješi jednu od ponuđenih zagonetki u testu. Iako se očekivalo kako će rektor ko’ iz stopa ‘ispaliti’ točan odgovor, izgleda kako je i njega pitalica zbunila pa je oštro osudio učiteljicu.

Foto: Facebook; Mame na Fejsu

Mama na Faceu pobunila se jer djeca moraju rješavati logičke zadatke

Sedmero njih u krug se vrte, jedan drugog prate i opet se na početak vrate. – glasila je pitalica u ispitu, koja je osim prvšićima postavljena i rektoru. Iako se radi o danima u tjednu, Boras je kazao da on uvijek ima asocijaciju da se u krug vrti sedam palčića. Nakon što mu je novinarka objasnila o čemu se radi, poglavar zagrebačkog Sveučilišta nadovezao se kako sedam dana u tjednu nisu krug i jedino ih tako u Kini zamišljaju. 

– Zagonetke moraju biti za razvijanje kreativnosti, a ne da ih zafrknete i prema tome date krivu ocjenu. To je potpuno krivi način. Ako su dobili jedan, onda je kriva profesorica, izjavio je Boras. 

Odgovori