Rezultati ankete: Odlučili ste koja je vijest iz travnja bila najpozitivnija

Odlučili smo s početkom ove godine na naš portal uvesti novu rubriku pod nazivom Pozitivne vijesti. Princip je takav da krajem svakog mjeseca u jedan tekst okupimo sve ono pozitivno što se toga mjeseca dogodilo. U travnju smo tako pronašli čak deset lijepih i pozitivnih događaja,a u anketi smo vas pitali koji je od njih činio najpozitivniju vijest travnja. Odabrali ste da je to dodjela nagrade četirima mladim hrvatskim znanstvenicama.

Da bismo medijskim prostorom i na kraju prošlog mjeseca proširili malo pozitive, podsjetili smo vas na sve pozitivno što se tog mjeseca dogodilo.

Deset pozitivnih vijesti koje su obilježile travanj 2017.

Maturant Albert Gajšak iz Karlovca pokrenuo je crowdfunding kampanju kako bi pokrenuo proizvodnju svoje igraće konzole MAKERbuino i u tu svrhu sakupio je 100 tisuća dolara te pokrenuo vlastitu tvrtku. L´Oreal ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture kroz program ‘Žene u znanosti’ na nacionalnoj razini nagradili su Tenu Dubček, Dariu Juretić Perišić, Marinu Raguž te Maju Žulj Mihaljević, četiri mlade i perspektivne znanstvenice za njihov rad i doprinos znanosti u Hrvatskoj. Zagrebački studenti organizirali su Marš za znanost po uzoru na svjetski, a Hrvatska je proglašena najboljom Erasmus Student Network državom. 

U varaždinskom školama svojevrsna je obrazovna reforma već krenula, nabavom micro:bit računala za sve tamošnje osnovne škole, a svim studentima općine Cestica dodijeljena je uskrsnica, jer općina prepoznaje njihovu važnost za stvaranje bolje budućnosti. Noć knjige održala se u 234 hrvatska grada, a istraživanje predstavljeno na otvaranju manifestacije pokazalo je kako je porastao broj čitača u Hrvatskoj. Tri hrvatska fakulteta osvojila medalju na sajmu inovacija u Ženevi, a u Slavonskom Brodu održala se Međunarodna šumarska olimpijada koja je ondje okupila najbolje učenike šumare iz čitave Europe. Hrvatski Telekom i Institut za razvoj i inovativnost mladih – Croatian Makers predstavili su najveći nacionalni učenički projekt temeljen na tehnologiji ‘interneta stvari’ naziva ‘Internet of things u hrvatskim osnovnim školama 2016’, koji je realiziran u sklopu donacijskog natječaja ‘Zajedno smo jači’ Hrvatskog Telekoma.

Od svih nabrojenih vijesti odlučili ste da je najpozitivnija ona da su nagrađene četiri mlade hrvatske znanstvenice za svoj doprinos znanosti, za koju je od 211 glasača, glasalo njih 21,8%. Druga najpozitivnija vijest je proglašenje Hrvatske ESN delegacije najboljom u Europi (20,38%), a treće mjesto u pozitivi zauzima porast broja čitača u Hrvatskoj, sa 18,96% glasova.

Screenshot

____________________________________________________________________________________________________

Šeraj pozitivu, blokiraj negativu!

Više o inicijativi Šeraj pozitivu, blokiraj negativu! saznajte na linku ovdje.

Odgovori