Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr IZRAČUNAJ SVOJE BODOVE!
Upisi u srednje

Školska godina 2013 / 2014 bit će prva godina u koju će se učenici upisivati elektroničkim putem, preko e - Upisa. Na taj način učenici neće morati ići do škole, a sve potrebno će obavljati preko stranice www.upisi.hr. U nastavku pogledajte najčešće postavljana pitanja vezana uz upise u srednje škole, koja su objavljena na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Najčešće postavljana pitanja: Upisi u srednje škole 2013 / 2014

Prema odredbama točke IV. Odluke o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u srednje škole u školskoj godini 2013./2014., za upis u I. razred redovitoga srednjeg obrazovanja u srednjim školama prijavljenim kandidatima vrednuju se i boduju zajednički, poseban i dodatni element, odnosno:

Zajednički element:

- prosjeci svih zaključnih ocjena svih nastavnih predmeta na dvije decimale u posljednja četiri razreda osnovnog obrazovanja;

- za upis u programe za stjecanje strukovne kvalifikacije i programe obrazovanja za vezane obrte u trajanju od najmanje tri godine, vrednuju se i zaključne ocjene u posljednja dva razreda osnovnog obrazovanja iz nastavnih predmeta Hrvatski jezik, Matematika i prvi strani jezik;

Na takav način moguće je steći najviše 50 bodova.

- za upis u gimnazijske programe i programe obrazovanja za stjecanje strukovne kvalifikacije u trajanju od najmanje četiri godine vrednuju se i zaključne ocjene u posljednja dva razreda osnovnog obrazovanja iz nastavnih predmeta Hrvatski jezik, Matematika i prvi strani jezik te triju nastavnih predmeta važnih za nastavak obrazovanja u pojedinim vrstama obrazovnih programa.

Na takav način moguće je steći najviše 80 bodova, a u nastavku pogledajte tablicu koja objašnjava Zajedničke elemente vrednovanja.

Poseban element:

- sposobnosti i darovitosti.

Dodatni element:

- uspjeh kandidata u otežanim uvjetima obrazovanja.

Zajednički elementi vrednovanja

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.