Pretraga

Dinko Šegedin istukao šest protivnika i osvojio zlato na Europskom sveučilišnom prvenstvu u taekwondou

A- A+

Na netom održanom Europskom sveučilišnom prvenstvu u taekwondou, kojemu su domaćini bili Rijeka i Opatija, hrvatska se okitila s tri medalje. Među 150 sudionika, s 48 sveučilišta iz 16 zemalja našeg kontinenta, zlato je u kategoriji do 80 kilograma osvojio predstavnik Sveučilišta u Splitu Dinko Šegedin. Isto sveučilište predstavljala je Dora Marić, koja se do 57 kilograma okitila broncom. Tog sjaja bila je i medalja Andree Picardi, koju je u konkurenciji do 46 kilograma osvojila za zagrebačko Sveučilište. Ekipno je najuspješnije bilo Sveučilište Minho iz Portugala. Dojmove je s nama podijelio nepobjedivi Dinko Šegedin.

Foto: croring.com

Hrvatska, preciznije Rijeka i Opatija bile su prošli tjedan domaćin Europskog sveučilišnog prvenstva u taekwondou, na kojem je nastupilo 150 sudionika iz 16 zemalja, a naši predstavnici su osvojili tri medalje. 

Izdvojeni članak

Hrvatski studenti osvojili Europsko sveučilišno prvenstvo u futsalu


Medaljom se okitio i jedan hrvatski 'internacionalac'

Medalju brončanog sjaja osvojio je još jedan Korčulanin, inače i Šegedinov klupski kolega Ivan Šolić. Naime, on je u kategoriji preko 87 kilograma osvojio treće mjesto, kao predstavnik Univerziteta u Sarajevu.

Ekipno najuspješniji Portugalci, Splićani peti ekipno

Za osvajanje dviju bronci za Hrvatsku, pobrinule su se studentice.

U kategoriji do 57 kilograma, treća je bila predstavnica Sveučilišta u Splitu Dora Marić, dok je odličje istog sjaja u kategoriji do 46 kilograma osvojila Andrea Pacadi, predstavnica Sveučilišta u Zagrebu.

Kada je riječ o ekipnom poretku, prvo mjesto je zauzelo Sveučilište Minho iz Portugala te će svakako biti veliki favorit na idućem Europskom prvenstvu, budući da će se ono 2017. održavati u njihovoj zemlji, točnije u Coimbri.

Sveučilište u Splitu bilo je ekipno peto, što je također sjajan uspjeh uzmemo li u obzir da su s malim brojem taekwondoista nastupili na prvenstvu.

Izdvojeni članak

Nakon srebra na Univerzijadi Iva Radoš poručila – ‘Rio dolazim!’

Šegedin bez ijednog poraza stigao do titule te je stoga najuspješniji natjecatelj turnira

Dinko Šegedin 22-godišnji je student Kineziološkog fakulteta u Splitu na smjeru kondicijski trener te član TKD ‘Forteca’. Već je sudjelovao prije dvije godine na Europskom sveučilišnom prvenstvu u Moskvi, no tamo je ostao bez medalje pa je na domaćem terenu svakako imao motiv više.

– Turnir je formatom bio neobičan za ovaj sport. Odmah prvog dana imao sam četiri kvalifikacijske borbe, a obzirom da sam u svakoj pobijedio, plasirao sam se u polufinale. Tamo me čekao neugodni Portugalac, koji je bio možda i najteži protivnik, ali je finalna borba ipak bila uzbudljivija. Više zbog nekog presinga koji sam si sam nametnuo i straha da ne napravim nepotrebnu pogrešku, finalni dvoboj je bio neizvjestan do posljednje sekunde i na kraju sam pobijedio s jedan razlike, slegnute dojmove dijeli s nama Dinko.

Portugal ekipni prvak /foto: European Universities Games

Ovaj 22-godišnji Korčulanin, rekao je da su pripreme bile vrlo temeljite, što ukazuje da ga otac, ujedno i trener Ante nije nimalo štedio.

Inače Dinko Šegedin je višestruki prvak države do 80 kilograma te reprezentativac, koji je kao svoj veliki uspjeh istaknuo i osvajanje ekipnog zlata za Hrvatsku na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu u Azerbejdžanu.

Obzirom da je najuspješniji natjecatelj i na netom održanom sveučilišnom kontinentalnom prvenstvu, omogućili smo mu za kraj želje i pozdrave.

– Uvijek je čast nastupati na europskim i svjetskim smotrama i tamo predstavljati Hrvatsku pa se nadam da ću dobiti poziv i za predstojeće Europske sveučilišne igre, koje će se iduće godine održati kod nas. Također bih iskoristio priliku i zahvalio svome ocu i treneru Anti Šegedinu, kao i Draženu Čularu, koji je vrhunski logističar za taekwondo na Sveučilištu u Splitu. Njima također pripada dio zasluga za ovaj uspjeh, zaključuje Dinko.