Pretraga

[FOTO] PMF i Kineziologija uvjerljivim rezultatom do polufinala Sveučilišne futsal lige

A- A+

U dvorani Ekonomskog fakulteta danas su odigrani dvoboji četvrtinala Sveučilišne futsal lige za studentice. Među četiri najbolje ekipe, prošle su malonogometašice Kineziološkog, Ekonomskog, Agronomskog fakulteta te PMF-a. Već sljedeće subote, odigrat će se sve preostale utakmice. Dakle dvoboji polufinala, kao i utakmica finala te duel za broncu.

Poznate su četiri ekipe koje će odlučivati o podijeli medalja u Sveučilišnoj futsal ligi za studentice. To su malonogometašice Kineziološkog, Agronomskog, Ekonomskog fakulteta i PMF-a. Razgovarali smo s dvije akterice četvrtfinalnih duela, odnosno golmanicom Filozofskog fakulteta te prvom topnicom Lige, Martinom Krog s Agronomije, koja je u svega četiri dosadašnje utakmice zabila 16 golova!

Izdvojeni članak

Poznat raspored odigravanja prvog kola Sveučilišne futsal lige u Zagrebu

Tri rutinera i ‘gost’ polufinala

I dok su Ekonomski i Kineziološki fakultet te PMF, ekipe koje posljednjih nekoliko godina redovno sudjeluju u borbi za medalje, Agronomski fakultet se ove ‘ušuljao’ među četiri najbolja, za što dosta zasluga pripada prvoj golgeterici Lige. Pojasnila nam je kako su ona i kolegice, došle do tog zavidnog rezultata.

– Meni je ovo treća godina da igram za faks, međutim tek smo se ove godine uspjele skupiti u malo većem broju i sastaviti malo bolju ekipu, otkriva nam Martina Krog.

No, u četvrtfinalnom dvoboju nije išlo sve glatko za Agronomiju. Štoviše, 11 minuta prije kraja, PBF je vodio s 5-3.

– Imali smo izostanke dvije važne igračice, ali potrudile smo se otići dalje. Nakon što su povele s dva razlike, neke su se djevojke već predale, ali sam na time outu rekla, dajte možemo ih stići i rezultat na kraju pokazuje da smo uspjele, objasnila je Martina, inače studentica treće godine na Agronomiji.

Izdvojeni članak

Sveučilišna futsal liga: Ekonomisti i ZŠEM najuvjerljiviji, a golijada u konkurenciji studentica

Agronomija – Kineziologija; PMF – Ekonomija

Naša sugovornica Martina, komentirala je i sljedećeg protivnika, aktualne prvakinje Kineziološki fakultet, koji je danas s nemilosrdnih 10-1 obračunao s malonogometašicama FER-a.

– Ipak je to KIF. Cure iz te ekipe većinom treniraju futsal i sa sveučilišnom momčadi, tako da vjerujem da će biti jako teška tekma, ali nećemo se predati. Dvoboj s PBF-om je dokaz da smo karakterne i da se možemo vratiti i ako budemo gubile, zaključuje Krogova.

PMF-ove malonogmetašice su također opravdale status favorita u dvoboju s Filozofskim te s uvjerljivih 7-1 prošle dalje.

– Cure s PMF-a su uigranije i kvalitetnije, više treniraju i čestitam im na pobjedi. Mi nismo bile kompletne, falilo nam je par ključnih igračica, ali borile smo se do kraja utakmice. O tome svjedoči i činjenica da smo počasni gol dale u zadnjoj minuti, analizirala je dvoboj Nikolina, golmanica Filozofskog fakulteta.

Dodala je da nema svog favorita za naslov, jer su joj sve te cure drage, ali je ipak istaknula da upravo PMF-u daje laganu premoć u odnosu na ostale.

Izdvojeni članak

Video: Građevina na penale osvojila sveučilišni naslov u futsalu

Svi rezultati četvrtfinala Sveučilišne futsal lige za studentice:

KIF – FER 10-1

PBF – AGF 5-8

PMF – FF 7-1

EF – FKIT 1-0

U polufinalu, koje će se igrati u iduću subotu, dakle 31. siječnja u dvorani Ekonomskog fakulteta će se sučeliti:

KF – AGF (9 sati ujutro)

EF – PMF (10 sati)

Dodajmo da će se dvoboji za treće mjesto te finale, igrati istog dana. Borba za broncu je na rasporedu u 12 sati, a finale u 13.