Pretraga

[FOTOGALERIJA] Zagrepčani i Riječani pucali čak 12 serija penala za prolazak u UniSport finale

A- A+

Tek 12. serija sedmeraca odlučila je pobjednika u polufinalnom dvoboju između rukometaša Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Rijeci, koje se održalo u Poreču u sklopu UniSport finalsa. Zagrepčani su na kraju bili prisebniji te će se sutra boriti za državno zlato s Osječanima. Uz tu utakmicu interesantni su bili dvostruki obračuni između VERN-a i Sveučilišta u Splitu. U futsalu su pravu bukvicu Splićani očitali favoriziranim suparnicima, dok je u košarci ishod bio obrnut. Pogledajte sve rezultate državne završnice sportskih nadmetanja na akademskoj razini.

S ukupnih 38-37 rukometaši Sveučilišta u Zagrebu su se plasirali u finale Unisport završnice. U dvoboju sa Sveučilištem u Rijeci tek je 12. serija sedmeraca odlučila pobjednika.

Izdvojeni članak

[FOTO+VIDEO] Tisuću se studenata u Poreču bori za nastup na Europskim sveučilišnim igrama

U regularnom dijelu utakmice rezultat je bio 25-25, s tim da su Zagrepčani izjednačujući pogodak postigli tri sekunde prije kraja. Zatim se pristupilo izvođenju sedmeraca, a tek je 12. serija iznjedrila pobjednika.

Splićani u svim segmentima nadigrali VERN

Jedan od derbija prvog dana UniSport finalsa, trebao je biti futsal dvoboj između Sveučilišta u Splitu i VERN-a.
Ipak na kraju je rezultat bio manje neizvjestan nego se očekivalo. Splićani su drugu godinu zaredom bili kobni za VERN-ove, a rezultat je ovoga puta bio uvjerljivih 6-2.

– Odigrali smo vrhunsku utakmicu s puno prilika na jednoj i drugoj strani. Na kraju smo mi imali nekako više volje, snage i koncentracije u završnici pa su zagrebački studenti svoje prilike promašili, dok smo mi skoro sve naše realizirali, ukratko je analizirao utakmicu student splitskog Sveučilišta Damir Znaor, koji je inače član futsal prvoligaša Vrgorca.

Dodao je kako očekuje žestoku borbu u finalu protiv Sveučilišta u Zagrebu, koje je svladalo Veleučilište Baltazar rezultatom 4-3, nakon što su preokrenuli 0-3.

Izdvojeni članak

[Video] Pogledajte maestralne poene u finalu studentske završnice stolnog tenisa

Kapetan VERN-a vidio je drugačije današnju utakmicu

– Mislim da smo mi danas bili bolji, ali smo promašili hrpu prilika, pogađali vratnice, a i nekoliko lopti su nam izbili s crte. Jednostavno nije bio naš dan pa smo loše koristili i golmana igrača, inače naše najjače oružje.

Mi smo dali sve od sebe, ali Split je jednostavno bio spretniji i sretniji i zasluženo su u finalu, čestitao je Mario Modrušan protivnicima na pobjedi.

Sve rezultate polufinalnog dana državne završnice akademskih sportskih natjecanja pogledajte na ovom linku , a fotografije s raznih terena pogledajte u galeriji.