Pretraga

Košarkaši i košarkašice Zagrebačkog sveučilišta samljeli konkurenciju

A- A+

Jučer su se u Poreču odigrale finalne utakmice sveučilišnog prvenstva u košarci. Košarkaši i košarkašice zagrebačkog sveučilišta uvjerljivo su slavili nad košarkašima Verna i košarkašicama sveučilišta u Osijeku.

Proslava Zagrepčanki/ foto: Ivan Božić|srednja.hr

Izdvojeni članak

Sportski grad razočarao: Splićanima tek dva finala na državnoj sveučilišnoj završnici

Zagrebačko sveučilite uzelo je oba zlata u košarci. Dečki su pobijedili košarkaše VERN-a rezultatom 64 – 47, dok su cure bile još uvjerljivije, slavivši nad ekipom sveučilišta u Osijeku rezultatom 79-42. 

Košarkaši zagrebačkog Sveučilišta od samog su početka kontrolirali utakmicu protiv VERNA. Kada god bi im se suparnici približili, Zagrebački košarkaši zatvorili bi prilaze košu i s tricom ili kontrom ohladili košarkaše VERN-a. Posebno se istakao Stipe Čubrić, student druge godine KIF-a i košarkaš BOSK-a.

– Što reći, čestitke cijeloj ekipi, stvarno smo odlično odigrali turnir. U polufinalu protiv Splita smo odmah pokazali da smo bolja ekipa. Čestitke  i VERN-u na odličnoj partiji, borili su se, ali i mi smo odigrali odlično i u napadu i u obrani. Svaka čast dečkima, pogotovo ovima kojima je to zadnja godina. Ja sam tu prvi put, druga sam godina faksa, rekao nam je Stipe.

Zagrebački će nas košarkaši predstavljati na Europskim sveučilišnim igrama ovo ljeto.

– Još ne znam u kakvom ćemo biti sastavu, sada idemo na jedan turnir u Izrael. Isto očekujemo da ćemo dobro odigrati i da ćemo se boriti, a rezultat i nije toliko bitan faktor. Bitno je da se družimo, dodao je Stipe.

Izdvojeni članak

[Foto] Zagrepčani uvjerljivo do finala državnog sveučilišnog finala u odbojci na pijesku

Europske prvakinje pokazale klasu

Košarkašice zagrebačkog sveučilišta, inače europske sveučilišne prvakinje, potvrdile su status favorite uvjerljivom pobjedom nad Osječankama.

Ponajbolja je bila Ružica Džankić, studentica druge godine Geografije s PMF-a, košarkašice Medveščaka i reprezentativka.

– Pa evo, još jedna titula za nas. Već je peta ili šesta, više ih ni ne brojim. Malo teže ove godine nego inače. Cure su stvarno dobro igrale. Mislim da je Osijeku povijesni uspjeh finale. Bila je zanimljiva utakmica. Ja sam zadovoljna, ali uvijek može bolje. Mi smo tu prvenstveno da se družimo malo zabavimo na terenu, još više izvan terena i to je to, rekla nam je Ružica.

Ovim rezultatom, ali i prijašnjim titulama, zagrebačke košarkašice istakle su se kao jedna od naših najvećim nada na Europskim sveučilišnim igrama, koje će se održati u Zagrebu i Rijeci ovog kolovoza.

– Trebamo se dobro pripremiti za ESI. Ja mislim da imamo dobre šanse. Ne znam kakve su ostale ekipe. Naravno to je jako natjecanje, ali ja mislim da mi možemo napasti medalju, zašto ne, rekla je Ružica.

Ostali članci s UniSport finalsa:

Sportski grad razočarao: Splićanima tek dva finala na državnoj sveučilišnoj završnici

Vatrenim spektaklom studenti zagrijani za UniSport Finala

Ovo je bez konkurencije najveselija ekipa na držanim sveučilišnim finalima

[FOTO] Zagrebčani uvjerljivo do finala državnog sveučilišnog finala u odbojci na pijesku