Pretraga

Oko 900 sudionika nastupit će na finalima Državnih sportskih natjecanja

A- A+

Finala Državnog sportskog prvenstva za srednjoškolce održat će se danas i sutra, odnosno drugog i trećeg svibnja na terenima u Poreču i Umagu. U osam sportova natjecat će se 906 učenika, iz 61 srednje škole u Hrvatskoj. Ukupno 90 timova, izborilo je završnicu, a najviše, čak njih osam imat će Športska gimnazija iz Zagreba. Sportovi su mali nogomet, košarka, rukomet, odbojka, stolni tenis, badminton, kros i atletika.

Završnica Državnog sportskog prvenstva za srednjoškolce održat će se danas i sutra na borilištima u Poreču i Umagu. Točno 906 učenika iz 61 hrvatske srednje škole izborilo je nastup u finalima, nakon što su prošli općinska, gradska, županijska te poluzavršna natjecanja. Nastupit će 90 timova, a najviše iz zagrebačke Športske gimnazije, čak njih osam.

Natjecanje organizira Hrvatski športski školski savez, a sportovi u kojima će se natjecati srednjoškolci su mali nogomet samo za mladiće, a košarka, odbojka, rukomet, badminton, atletika, kros i stolni tenis za djevojke i mladiće.

Rezultate, zanimljivosti, izjave sudionika i ostale pojedinosti pratit će srednja.hr s mjesta događaja.