Pretraga

Ovaj hrvatski nogometaš na pripremama reprezentacije uči za maturu

A- A+

Ako ste već upali u tjeskobu radi toga što je ostalo manje od dva tjedna do početka državne mature, možda vas utješi činjenica da se za nju sprema i učenik zagrebačke III. gimnazije te član Vatrenih Alen Halilović. Obzirom da je bio na privremenom odsustvu u Gijonu, čekat će ga puno posla s gradivom.

Izvor: HNS

Tako da je 19-godišnji Alen, u Sveti Martin na Muri uz kopačke ponio i knjige, stoji u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista. Haliloviću obrazovanje svakako nije zadnja rupa na svirali, što dokazuje i okolnost da se nakon završetka sezone nije uputio prema Barceloni, nego se vratio u Zagreb kako bi se pripremio za polaganje ispita.

Izdvojeni članak

Najinteligentniji nogometaši svijeta

Da obrazovanje i nogomet nisu nužno na suprotnim polovima, dokazuju brojni školovani igrači. Od Vatrenih iz 1998. Bilić je završio pravo, a Boban povijest.

Izdvojimo u ovom pogledu i bivšeg stopera Hajduka Gorana Milovića, koji je u redovnom roku diplomirao na Kineziološkom fakultetu u Splitu.

Na svjetskoj razini, nikako se ne može zaobići pokojni brazilski nogometaš Socrates.

On je jedan od najobrazovanijih nogometaša u povijesti, barem kada je riječ o zvijezdama najvišeg nivoa. Socrates je posjedovao doktorat iz filozofije, a k tomu još je diplomirao medicinu te bio liječnik opće prakse.

Istaknimo i nedavno umirovljenog francuskog braniča Jean-Alain Boumsonga, koji je uz bogatu nogometnu karijeru, uspio i diplomirati matematiku.

Zašto da i Alen ne krene stopama nekoga od navedenih velikana?!