Pretraga

‘Play and run for AIDS Awareness’ uz nogomet i odbojku na pijesku

A- A+

Povodom Međunarodnog memorijala svijeća, jedne od najstarijih svjetskih kampanja o podizanju svijesti o AIDS-u, Međunarodna udruga studenata medicine Hrvatska – CroMSIC i Hrvatska studentska asocijacija organiziraju PLAY & RUN FOR AIDS AWARENESS na Jarunu, 16. i 17. svibnja.

Međunarodnom memorijalu svijeća, jednoj od najstarijih svjetskih kampanja za podizanje svijesti o AIDS- u koja se provodi od 1983., već sedmu godinu zaredom pridružuje se i Međunarodna udruga studenata medicine Hrvatska – CroMSIC koja ovaj vikend, 16. i 17. svibnja, zajedno sa Hrvatskom studentskom asocijacijom (HSA), na zagrebačkom Jarunu organizira PLAY & RUN FOR AIDS AWARENESS.

– Suština ovog projekta je poticanje studenata i mladih na rekreativno bavljenje sportom te vođenje zdravog načina života, ali i utjecanje na svijest mladih o AIDS-u, navode iz HSA.

Tako ćete se ovaj vikend na Jarunu moći okušati u nogometu i odbojci na pijesku ili sudjelovati u utrci ‘Run for AIDS’ te se na štandovima infomrmirati o HIV- u i AIDS/SIDA- i, saznati gdje se može testirati, pokupiti edukativne letke, prezervative i majice.

– Podizanjem razine informiranosti te smanjenjem diskriminacije pozitivno utječemo na smanjenje širenja ove smrtonosne bolesti, kažu iz HSA.

Vrhunac čitavog događanja biti će paljenje 210 svijeća u znak sjećanja na preminule od AIDS- a u Hrvatskoj, a više informacija o PLAY & RUN FOR AIDS AWARENESS nađite ovdje.

Inače, u Hrvatskoj s HIV-om živi 1 194 osoba, od čega su 438 oboljele od AIDS-a.