Pretraga

Pogledajte koje će sve ekipe nastupiti u momčadskim sportovima sveučilišnih prvenstava u Zagrebu

A- A+

Obzirom da je zagrebačko Sveučilište daleko najveće u Hrvatskoj, nije ni čudno da je na njemu najjača konkurencija ekipa u momčadskim sportovima. Ipak, Europske sveučilišne igre u Hrvatskoj, bile su dokaz da je Sveučilište u Zagrebu izvanredno i u međunarodnim okvirima. Naime, upravo su studenti sa zagrebačkih fakulteta osvojili najviše medalja na popularnoj Europskoj univerzijadi, koja se u srpnju održavala kod nas. Konkretno, radilo se o 26 odličja od čega je bilo 10 zlata, 9 srebra i 7 bronci.

(Iz arhive) foto: Ivan Božić|srednja.hr

Kada je riječ o momčadskim sportskim natjecanjima Sveučilišta u Zagrebu, završile su prijave te će u muškoj i ženskoj konkurenciji nastupiti više od 180 fakultetskih ekipa. Odmjerit će snage u futsalu, rukometu, košarci, odbojci i vaterpolu.

Izdvojeni članak

[FOTOGALERIJA] Najupečatljiviji prizori s Europskih sveučilišnih igara u Hrvatskoj

Najviše će ekipa predstavljati KiF

S najviše će ekipa na sveučilišnim prvenstvima u Zagrebu biti predstavljen Kineziološki fakultet.

KiF će se natjecati s deset ekipa, s tim da od momčadskih sportova nemaju žensku aterpolsku ekipu, a u rukometu će u natjecanju sudjelovati s dva muška tima.

Po devet će ekipa na sveučilišnim prvenstvima imati FER, PMF, Ekonomski fakultet, Medicinski fakultet i VERN.

Gledano pojedinčno, najkonkurentnije natjecanje po broju ekipa bit će muški futsal, za koji se prijavilo 36 momčadi. U konkurenciji studentica, ekipama najbrojnije natjecanje bit će odbojkaško. Unutar njega će se natjecati 30 timova.

Izdvojeni članak

Ovo su svi osvajači medalja na UniSport finalsima

Žensko vaterpolsko natjecanje svega 2 ekipe

Kada je riječ o najmanje brojnim prvenstvima, daleko na dnu je žensko vaterpolsko natjecanje. Štoviše, ako se uopće održi, to neće biti natjecanje nego dvoboj, obzirom da su prijavljene samo dvije ekipe – PMF i TTF.

Inače to je TTF-u jedna od svega dvije prijavljene momčadi. Imaju još samo muški futsal.

Treba reći da je zabrinjavajuće u kontekstu zdravog življenja, da mnoštvo fakulteta, ali i visokih škola i veleučilišta nema prijavljenu nijednu momčad.

Navest ćemo samo neke – Učiteljski fakultet, Geotehnički fakultet, ALU, ADU, dok KBF, Hrvatsko katoličko sveučilište, Hrvatski studiji imaju tek po jednu prijavljenu ekipu.

Kompletan pregled prijavljenih ekipa za sudjelovanje na sveučilišnim prvenstvima u futsalu, rukometu, odbojci, košarci i vaterpolu, pogledajte na ovoj poveznici.