Pretraga

Predstavite najbolju maskotu Europskih sveučilišnih igara i osvojite deset tisuća kuna

A- A+

Na natječaj za izradu maskote Europskih sveučilišnih igara 2016. koji će se organizirati u Zagrebu i Rijeci  mogu se prijaviti svi građani, a svoje prijedloge mogu slati i učenici srednjih škola. Uvjeti koje je potrebno ispuniti vrlo su strogi, a najbolji rad koji će se odabrati glasovanjem na internetu biti će nagrađen s deset tisuća kuna.

Natječaj za izgled i karakter maskote Europskih sveučilišnih igara (ESI), koje će se 2016. godine održati u Zagrebu i Rijeci, od danas je otvoren za javnost. Svi građani pozvani su da svoje prijave i prijedloge pošalju do kraja sljedećeg mjeseca, a konačnog pobjednika birat će se glasanjem preko interneta. Moguće se prijaviti pojedinačno ili u timu, a sudjelovati mogu i učenici srednjih škola.

Izdvojeni članak

Hrvatski studenti doputovali su kući s pet medalja iz Rotterdama

Najbolji rad nagradit će se s deset tisuća kuna

Natječaj će se provoditi u dva kruga. U prvom će stručni žiri odabrati tri najbolja rada, a javnim će se glasovanjem odlučiti o konačnom poretku. Svi koji uđu u uži izbor dobit će i financijsku nagradu, a autora maskote ESI 2016. nagradit će se s deset tisuća kuna.

Cilj je odabrati službenu maskotu za najveći sportski događaj u povijesti Hrvatske koji će okupiti preko pet tisuća studenata s više od 350 europskih sveučilišta koji će se natjecati u 21 sportu. Svaki natjecatelj ili tim ima pravo sudjelovanja na natječaju s neograničenim brojem radova.

Izdvojeni članak

Video: Pogledajte kako je izgledala završnica Studentskog sportskog prvenstva

‘Srce vjeruje, um ostvaruje’

Moto Igara je ‘Srce vjeruje, um ostvaruje’, a crvena, plava i bijela glavne su boje kojima se žele povezati svi najvažniji elementi. Osnovni vizualni i verbalni identitet loga te kako se došlo do njih možete vidjeti u videu.

Pravila i proces te specifikacije svih elemenata koji trebaju biti priloženi uz prijavu možete pronaći na stranicama eug2016.com i studentskisport.com.