Pretraga

Sa samo 15 godina podiže 123 kilograma i pobjeđuje duplo starije natjecatelje

A- A+

Velika Britanija, točnije Yorkshire, krije nevjerojatnu srednjoškolku koja je oborila preko 200 rekorda u dizanju utega. Rebecca Tiler sa svojih 15 godina podiže utege od 123 kilograma čime pobjeđuje i dvostruko starije natjecatelje kao i suprotni spol. Postala je najmlađa Britanka u povijesti koja je na seniorskom prvenstvu u klasi do 69 kilograma osvojila prvo mjesto.

Foto: Twitter

Britanka Rebecca Tiler ima 15-godina i kao svi njeni vršnjaci u toj dobi pohađa srednju školu. Ipak, djevojku iz Yorkshirea od ostalih vršnjaka razlikuje činjenica da sa samo 15 godina diže utege od 123 kilograma čime je oborila preko 200 rekorda, piše BBC.

Izdvojeni članak

Profesor hrvatskog jezika postao državni prvak u powerliftingu

U dizanju utega nisu joj ravni ni dvostruko stariji natjecatelji

Rebecci za rukom polazi nešto što dvostruko stariji muškarci ne mogu postići, stoga bez imalo problema pobjeđuje znatno starije natjecatelje oba spola.

Dizanjem utega 15-godišnjakinja se bavi već tri godine, kada se odrekla trčanja i sprinterske karijere. Godinu 2014. pamtit će po tome što je osvojila zlatnu medalju te oborila novi rekord na juniorskom Europskom prvenstvu u Litvi. Također je postala i najmlađa Britanka u povijesti koja je pobijedila na seniorskom prvenstvu u klasi do 69 kilograma kada je ukupno podigla utege od 205 kilograma.

– Dok sam se bavila trčanjem, dio treninga činili su mi i testovi snage. Trener nije mogao vjerovati koliko sam jaka pa me je ohrabrio da se krenem baviti dizanjem utega. Na početku sam krenula s težinom oko 40 kilograma kako bih uvježbavala tehniku, a prvu medalju osvojila sam s 12 godina kada sam pobijedila i muški dio natjecatelja, izjavila je Rebecca Tiler za navedeni izvor.

Izdvojeni članak

Top Sportaš: Dario Šarić otkrio tko je ‘krivac’ što je postao košarkaš

U školi premješta stolice i obara ruke kolegama

Mlada dizačica otkriva da se ‘navukla’ na utege te da je do sada oborila 200-tinjak rekorda od kojih je većinu sama i postavila. Što se tiče reakcija okoline i školskih kolega, Rebecca govori kako se često šale na njen račun, ali da su svi oduševljeni uspjesima koje postiže.

– Kada treba premjestiti stol ili stolice, to uvijek ja radim, kao što i prijateljicama nosim teške torbe. Momci me, pak, često izazivaju na obaranje ruku, objašnjava 15-godišnjakinja.

Prema riječima njenih roditelja, Rebecca je još kao beba pokazivala znakove naprednost. Rano je prohodala, a kako joj je otac dizao utege, kao dijete i sama ih je podizala po kući. – Nitko nije primijetio njen talent dok se nije počela baviti atletikom. Trčanjem se dobro fizički pripremila te ojačala noge, a onda ju je trener nagovorio da se okuša u dizanju utega, objašnjava majka Emma za BBC dodajući kako su jako ponosni na svoju kćer.

Po pitanju prehrane mlada Britanka vodi osobito računa. Jede piletinu, voće i povrće, a dnevno trenira po dva sata. Postoji jedan neispunjen san čijem ostvarenju se 15-godišnja tinejdžerica nada, a to je da jednog dana osvoji zlatnu olimpijsku medalju. No, ipak je sada fokusirana na ono što joj prethodi, odnosno natjecanje sljedećeg mjeseca kada će se boriti sa ženama dvostruko starijima od sebe.