Pretraga

Senzacija u Baselu: Hrvatski tinejdžer ‘pomeo’ Rafaela Nadala

A- A+

Jednu od najvećih ovogodišnjih teniskih senzacija priredio je hrvatski 17-godišnjak Borna Ćorić porazivši u četvrtfinalu ATP-a u Baselu Rafaela Nadala. Našem tenisaču je pobjedu u meču života trebalo sat i 41 minuta. Na putu do prvog finala mu sada stoji 28. igrač svijeta David Goffin.

YouTube

Borna Ćorić, 17-godišnji hrvatski tenisač, ostvario je jučer pobjedu karijere ‘skinuvši’ bez većih poteškoća trećeg igrača svijeta Španjolca Rafaela Nadala. Za senzaciju u četvrtfinalu ATP turnira u Baselu mu je trebalo nešto više od stotinu minuta, a rezultat je bio 6:2, 7:6.

Konačni rezultat, ali način na koji je tinejdžer sa Savice do njega došao, nije šokirao samo svjetsku javnost. Iako oduševljen ni naš golobradi tenisač nije mogao vjerovati što se događalo sinoć u Baselu.

– Ovo je za mene nevjerojatno. Fantastičan osjećaj. Idem sad malo uživati u ovome. Iznenađen sam, naravno. Po prirodi sam inače dosta nervozan, pokušao sam ostati koncentriran do kraja. Nije bilo lako držati osjećaje u sebi, otkrio je.

Valja napomenuti da je Ćorić nakon samo 20 imao tri breaka i laganih 5:0 protiv čovjeka koji je osvojio čak 14 Grand slamova u karijeri. U nastavku je Nadal podigao razinu igre, no velika nada hrvatskog sporta nošena sjajnim startom izdržala do kraja. Izvrsno kretanje i igra s osnovne crte po svemu sudeći bili su presudni. Osim toga Ćoriću je na ruku išao neuobičajno velik broj Španjolčevih pogrešaka.

Nakon ovog poraza Rafael Nadal je najavio da neće više nastupati u ovoj sezoni te da propušta i završni Masters u Londonu.

Naš će se tenisač u polufinalu susresti s 28. igračem na svijetu Belgijancem Davidom Goffinom. U drugom susretu Ivo Karlović okušat će sreću i spretnost protiv Rogera Federera.