Pretraga

[Sveučilišna futsal liga] Nakon četiri kola šest ekipa sa stopostotnim učinkom

A- A+

S obzirom da je ove godine Sveučilišna futsal liga počela kasnije nego inače, raspored odigravanja utakmica se morao zgusnuti. Tako su za vikend odigrana dva kola u dva dana. Kada je riječ o favoritima za osvajanje natjecanja, koje smo naznačili na osnovu prošlogodišnjih rezultata, nitko u četiri kola nije napravio ni najmanji kiks. Tako su sva četiri polufinalista iz 2016. i u ovoj sezoni na stopostotnom učinku.

Iz arhive portala srednja.hr/ foto: Ivan Božić

FER i VERN imaju po četiri pobjede, a u tom odabranom društvu je i iznenađenje natjecanja TTF. Ostala dva polufinalista iz prošle godine, odnosno Kineziološki i Građevinski fakultet imaju po tri pobjede iz tri susreta, s obzirom da su pauzirali jedno kolo (neparan broj ekipa u dvije skupine nap. a.). Tri pobjede iz isto toliko susreta ima i Medicinski fakultet. Upravo ovaj fakultet je upisao i najuvjeljiviju pobjedu za vikend, svladavši Učitelje 11-0.

Izdvojeni članak

Šest mjeseci nakon Europskih sveučilišnih igara studentski sport u Zagrebu propada

Najbolji napad ima ZŠEM, a najgoru obranu Učiteljski

Zadržimo se još malo na statistici, iz razloga što smo praktički na polovici prvenstvenog dijela Sveučilišne lige. Trenutačno najbolji napad ima ekipa ZŠEM-a, koja je u četiri kola dala zbilja brutalnih 37 golova. Dakle više od devet po susretu. Ipak, u te četiri utakmice doživjeli su jedan poraz i to protiv također ugodnog iznenađenja lige, Medicinskog fakulteta.

Drugi najbolji napad ima ekipa VERN-a, koja je protivničke mreže tresla 31 put do sada. Dakle oni su debelo iznad osam golova po susretu. 

Kada je pak riječ o drugoj krajnosti, to jest o ekipama koje su primile najviše golova, ljestvicu predvodi Učiteljski fakultet. Oni su do sada iz svoje mreže loptu morali vaditi ukupno 35 puta. Ono što je super zanimljivo, da i u tim okolnostima, imaju čak i jednu pobjedu, doduše protiv također autsajdera KBF-a.             


Izdvojeni članak

[Sveučilišna futsal liga] Branitelj naslova tijesno do pobjede, ZŠEM razmontirao učitelje

Dizelaški start favorita

Premda smo prethodno naveli da nijedan od favorita do sada nije kiksao s gubitkom bodova, nije da im baš ide glatko na startu nove sezone. 

Tako je branitelj naslova FER 1 primjerice u trećem kolu, jedva došao do pobjede od 2-1 protiv osrednjih Stomatologa. Pri tome je jedan od ključnih topnika Krešimir Tadić zaradio i crveni karton. U prvom kolu su također FER-ovci pobijedili s tijesnih 2-1 i to tek nakon autogola Geodetskog fakulteta.

Građevinski fakultet se također muči na početku nove sezone. U tri susreta nisu igrali niti jedan derbi, a zabilježili su dvije pobjede s po jednim golom viška te nešto uvjerljivije svladali slabe Arhitekte.    


Izdvojeni članak

[Sveučilišna futsal liga] VERN Rudarima pobjednički gol zabio tri sekunde prije kraja!

Ništa drugačija situacija nije niti kod Kineziološkog fakulteta, koji je doduše u tri kola, ipak imao jednu vrlo zahtjevnu utakmicu protiv Prometa.

Zašto je tomu tako, pitali smo kapetana momčadi KiF-a Ivana Piplicu, inače i višegodišnjeg sveučilišnog reprezentativca. 

– Tijesne pobjede na početku prvenstva rezultat su toga što još nismo konsolidirali redove, nastupamo s malobrojnim igračkim kadrom, a nemamo niti treninge za sada, daje nam zbilja valjane razloge za dizelaški start KiF-a Ivan Piplica.

Dovoljno govori i činjenica da su KiF-ovci u tri susreta zabili tek 10 golova, po čemu je niz ekipa ispred njih.  

Već ste u gornjem dijelu teksta mogli pogledati rezultate trećeg odnosno četvrtog kola Sveučilišne futsal lige, a ispod možete vidjeti i poretke po skupinama. 

Očekivano grupe A i B predvode FER 1 i VERN, dok su u grupama C i D na čelu za sada PMF i ZŠEM. 

No, zadnje dvije grupe imaju neparan broj ekipa, što znači da su pojedine već pauzirale jedno kolo, dok druge to tek čeka.