Pretraga

[Sveučilišna futsal liga] RGNF i dalje stopostotan nakon uvjerljive pobjede u derbiju za Pierottijevu 6

A- A+

Rudarsko-geološko-naftni i Prehrambno-biotehnološki fakultet su u četvrtom kolu zagrebačke Sveučilišne futsal lige odigrali popularni ‘derbi za Pierrotijevu 6’, koji je tako nazvan zbog iste adrese i zgrade koju dijele spomenute institucije. Obzirom da je bilo uvjerljivih 7-0 za RGNF i više je nego jasno tko je do sljedećeg takvog susreta ‘vladar’ u Pierrotijevoj 6. ‘Rudarima’ je to četvrta pobjeda u isto toliko kola, čime su si već otvorili vrata drugog kruga. Provjerite i ostale rezultate.

Detalj s prošlogodišnjeg dvoboja za treće mjesto / foto: Ivan Božić|srednja.hr

Nakon četiri kola, u zagrebačkoj Sveučilišnoj futsal ligi šest ekipa ima stopostotni učinak. S tim da treba naglasiti kako samo VERN i RGNF imaju po četiri pobjede, budući da su skupine satkane od po devet ekipa pa onda u svakom kolu jedan tim pauzira. Najuvjerljiviji su u ovom kolu bili Promet, Hrvatsko vojno učilište te RGNF, koji su svoje protivnike svladali s po sedam razlike. Svoje dojmove s utakmice Rudarsko-naftno-geološkog i Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, kao i tajnu sada već sjajne serije RGNF-a otkrio nam je Marko Andrić, dvostruki strijelac RGNF-a u derbija za Pierrotijevu 6.

Izdvojeni članak

[Sveučilišna futsal liga] Trostruki prvak poražen, a FER upropastio protivnika s brutalnih 21:0

VERN u dva dana do šest bodova

Obzirom da je utakmica trećeg kola, između VERN-a i Hrvatskog vojnog učilišta bila odgođena prošli vikend, odigrala se u četvrtak te je prošlogodišnji finalist, pobijedio s tijesnih 4-3. Tako je VERN u trećem kolu primio prve golove u Ligi, ali je bodovno i nakon četvrtog te pobjede nad PMF-om, ostao stopostotan.

Uz njih jedini su s 12 bodova igrači RGNF-a, dok pobjedu manje, ali uz također stopostotni učinak ima KF, FER 1, BAK te TVZ.

Najveća je gužva u skupini A, gdje  nijedna ekipa nije stopostotna pa ni prošlogodišnji prvak Građevina, koja je u prošlom kolu izgubila od trenutno vodećeg u toj grupi ZŠEM-a.

Ekonomija je pak u ovoj skupini, nakon dvije uvjerljive pobjede, remizirala s FKIT-om te sada obje ekipe imaju po sedam bodova.

Na ljestvici strijelaca vodeći je dvojac iz ekipe FER 1 – Krešimir Tadić i Josip Grubeša. Oba igrača su postigli po devet golova i to u tek tri dosad odigrane utakmice.

Uspon RGNF-a uvjetovan financijskom inekcijom uprave fakulteta te zajedništvom ekipe

Iako je teško davati neke prognoze uoči svake Sveučilišne futsal lige, obzirom na brojnost čimbenika koji utječu na krajnji ishod, Rudarsko-geološko naftni fakultet svakako je, barem u dosadašnjoj fazi natjecanja iznenadio svojim rezultatima.

Nakon četiri kola imaju isto toliko pobjeda uz gol razliku 17-3.

Jedan od junaka posljednjeg kola odnosno derbija za Pierottijevu 6 potanko nam je objasnio razloge uspona RGNF-a.

Izdvojeni članak

Sveučilišna futsal liga: Favoriti zabilježili uvjerljive pobjede

– Od ove godine futsal momčad RGNF-a je dosta ozbiljno počela s radom. Dobili smo podršku uprave fakulteta (prije svega financijski) te se mogla napraviti selekcija iz koje smo profiltrirali 5,6 izvrsnih brucoša i uz nas starije, koji branimo boje fakulteta, stvorili jedan dobar kolektiv. Za razliku od prijašnjih godina ovu momčad krasi jedan strašan kolektiv, zajedništo, a prije svega prijateljstvo iz kojega sve potječe.

Tako smo sezonu na iznenađenje mnogih krenuli s 4 pobjede odnosno 12 bodova. Iskreno ni sami nismo vjerovali da tako nešto možemo, ali dobra obrana, igra sa srcem trka i želja očito su dobar recept. Kako su tjedni prolazili mi smo se dizali iz utakmice u utakmicu. Na startu pobjede 4-1, 4-2, da bi prije tjedan dana pobjedili favorita skupine Libertas rezultatom 2-0 te ovaj vikend, kako mi to volimo nazvati ‘derbi za Pierottijevu 6’ mrežu PBF-a napunili do vrha. Sigurno da će nas ta pobjeda još više dići. Motivacije i želje u ekipi ne nedostaje i svi jedva čekamo svako sljedeće kolo. Ne ćemo biti nerealni i reći da pucamo na naslov prvaka Sveučilišne futsal lige, ali da su nam apetiti porasli, to svakako jesu.

Ne želimo razbijati glavu do kuda ćemo dogurati, već jednostavno igrati svaku utakmicu za srcem i jedan za drugoga pa onda tko zna, možda i finale dočekamo. Sanjati nije zabranjeno! Jedino što vam mogu garantirati da ćete gledati jedan rastrčan, borben, agresivan RGNF. I za kraj bih iskoristio frazu velikog rukometnog trenera, gospodina Vujevića, da kažem da svaka momčad koja će nas htjeti pobijediti morat će imat ‘muda kao crkvena zvona’, govori nam Marko Andrić, dvostruki strijelac u utakmici protiv ‘Rudara’ u zadnjem kolu.

Sve rezultate četvrtog kola pogledajte u galeriji.