Pretraga

[Sveučilišna futsal liga] U finalu dvije iste ekipe kao i prošle godine

A- A+

U finalu zagrebačke Sveučilišne futsal lige, kao i prošle godine ogedat će se VERN i Građevinski fakultet. Sa sigurnih 4:1 prvospomenuta se ekipa obračunala protiv Baltazar Adam Krčelića (BAK). Građevina je pak svladala Pravo s 3:0 te će tako imati priliku i treći put zaredom postati najboljom futsal momčadi zagrebačkog Sveučilišta. Svoje dojmove s utakmica, kao i očekivanja od finala s nama su podijelili Matej Horvat (VERN) te Andrija Stipić (Građevinski fakultet).

Od 38 ekipa koliko ih je ove godine sudjelovalo u Sveučilišnoj futsal ligi, ostale su dvije najbolje. Pobjedom 4:1 nad BAK-om VERN se drugu godinu zaredom plasirao u finale. Tamo će se ogledati s Građevinom koja je s 3:0 svladala Pravni fakultet te će nakon dvije titule u prethodne dvije sezone, imati priliku osvojiti i treću u nizu.

Izdvojeni članak

[Sveučilišna futsal liga] FER nije među četiri najbolja prvi put u zadnjih devet godina

‘Nismo im dali puno šansi, jer je obrana djelovala savršeno’

– Pravni fakultet nije ekipa od koje se očekivao visoki plasman te nemaju pojedinca koji je u stanju načiniti razliku, ali su svojom kolektivnom, čvrstom igrom zasluženo stigli do polufinala. Ipak nismo im dali puno šansi, jer je obrana djelovala savršeno. Prvi  smo gol zabili iz prekida, a onda smo početkom drugog poluvremena s dva gola praktički riješili susret, rekao nam je Andrija Stipić, dvostruki strijelac Građevinskog fakulteta u polufinalnom ogledu.

Na ovom susretu se okupilo i nešto gledatelja što je pozitivno djelovalo i na Andriju, koji je zapravo navikao igrati pred mnoštvom gledatelja obzirom da nastupa i za MNK Futsal Dinamo.

– Moram pohvaliti kolege koji su nam dali podršku. Ljepše je, a i dodatni motiv igrati i pred 20-30 ljudi nego li u praznoj dvorani. Pozivam ovom prilikom naše navijače, koji su prošle godine napravili neviđen show na finalu da i ove godine dođu u što većem broju, apelira Stipić.

Imamo širi igrački kadar i vjerujem u našu pobjedu

VERN je poput Građevine svoju polufinalnu utakmicu dobio s tri razlike, s tim da je u utakmici bilo nešto više napetosti.

– Protivnik ima par sjajnih pojedinaca te dobrog trenera tako da je bilo neizvjesnosti u utakmici. Mi smo vrlo rano zabili pogodak, ali je protivnik ubrzo izjednačio. No, nakon što smo poveli s 2:1, utakmica je krenula u smjeru u kojem smo željeli, govori nam Matej Horvat, strijelac prvog pogotka za VERN u polufinalnom ogledu.

Kada se radi o finalu naši sugovornici dakako imaju različita očekivanja.

– Imamo širi igrački kadar i mislim da smo nakon prošlogodišnjeg poraza u zadnjim sekundama ove sezone zreliji i svjesniji svoje kvalitete i da nam pobjeda neće izmaknuti, rekao nam je Matej Horvat.

No Građevina će pokušati ostvariti jedinstveni pothvat i prva doći do tri uzastopne krune.

– Oni imaju sjajne igrače koji igraju u prvoj ligi, a mi smo više škvadra. Kako nam par igrača odlazi nakon ove sezone, moramo pobijediti kako bi im upriličili dostojan oproštaj, zaključuje Andrija Stipić.

Koji će se tabor na kraju veseliti, možete i sami pogledati 25. svibnja u ponedjeljak u 20 sati i 15 minuta u dvorani Martinovka.