Pretraga

Tinejdžeri koji bi mogli zasjati na Olimpijskim igrama u Riju

A- A+

Olimpijske igre sve su bliže. Fokus naše javnosti je na košarkašima i rukometašima, ali na predstojećim igrama nastupit će i neki vaši vršnjaci koji imaju velike izglede okititi se medaljama. Provjerite koji bi tinejdžeri mogli zasjati u Riju.

foto: YouTube; screenshot

Izdvojeni članak

EUG: Hrvatski studenti u prilici osvojiti sva tri odličja u vaterpolu, dominantni u rukometu i nogometu

1. Jaheel Hyde ( Jamajka, atletika)

Nova atletska zvijezda Jamajke, umjesto utrka 400 metara s preponama, mogla je izabrati i drugačiji put. Mladi Jaheel bio je i perspektivni nogometaš koji je nastupao za mlade selekcije svoje zemlje. Danas osamnaestogodišnjak, Hyde drži svjetski juniorski rekord u trčanju s preponama, a nada se kako bi u Riju mogao ostaviti traga i u seniorskoj konkurenciji, stoji na službenim stranicama igara.

2. Giarnni Regini-Moran (Velika Britanija, Gimnastika)

Britanski gimnastičar na Olimpijskim igrama biti će friško punoljetan, ali u Rio dolazi kao trostruku osvajač medalja na posljednjim OI za mlade, tako da će svaki njegov nastup itekako biti pod povećalom.

3. Si Yaije ( Kina, Skok u vodu)

Kineski fenomen u skakanju u vodu Si Yaije postala je svjetska prvakinja 2013.godine sa samo 14 godina. Ovo će joj biti prve igre, a u Riju je i prvi favorit za zlato.

4. Marcus Vinicius D’Almeida ( Brazil, Streličrstvo)

Mladi Brazilac nadimak Neymar streličarstva dobio je 2014. godine kada je kao šesnaestogodišnjak osvojio srebro na svjetskom prvenstvu.Tada ga je od zlata dijelila jedna strijela, a domaćini se nadaju kako će kod kuće mladi Marcus biti bolje sreće.

5. Ami Kondo (Japan, Judo)

Mlada Japanka ima tek 19 godina, ali titulu svjetske prvakinje u kategoriji do 48 kg nosi već dvije godine. U Brazilu planira potvrditi nadmoć u svojoj kategoriji. 

Izdvojeni članak

Humanitarna gesta EUG-a: U Rijeci upaljeno tisuće lampiona

6. Niek Kimman ( Nizozemska, BMX)

Osamnaestogišnji leteći Holandez prije dvije godine osvojio je europsko i svjetsko juniorsko zlato, a ove je godine ostvario i prvi veći seniorski uspjeh, osvojivši Euro Cup u belgijskom Zolderu. Na OI biti će prikriveni favorit. 

7. Yana Kudryavtseva (Rusija, Ritmička gimnatika)

Mlada ruska zvijezda  na svijetskom prvenstvu 2013. godine sa samo 15 godina postala je najmlađa ukupna svjetska prvakinja u povijesti sporta. Tri godine kasnije spremna je potvrditi dominaciju na svom prvom nastupu na Olimpijskim igrama.

8. Emma Jorgensken (Danska, Kanu)

2014. godina bila je iznimno uspješna za mladu Dankinju. Te je godine osvojila juniorska zlata na 100 i 400 metara te seniorsko zlato na 1000 metara. Zamislite samo što sve može dvije godine kasnije.