Pretraga

Tri mladića iz Zagreba pokazala akrobatske vještine u dramatičnom video uratku

A- A+

Borna Hojsak, Filip Antolović i Valentino Vulama, mladi su trojac koji je u centru Zagreba snimio kratki film baziran na gimnastičkim i akrobatskim vještinama, točnije sportskoj vještini novijeg datuma – freerunningu. Uz vratolomije ‘letećih Zagrepčana’, od kojih su dvojica i studenti Kineziološkog fakulteta, uklopljena je priča o osvajanju neodoljive djevojke koju uočavaju na Glavnom kolodvoru. Kako su reagirali brojni građani vidjevši njihove akrobacije, kao i neke druge detalje sa snimanja, otkriva nam jedan od aktera, a ujedno i snimatelj Borna Hojsak.

Kako izgleda kada se tri gimnastičara, koji poznaju i nekoliko drugih akrobatskih vještina, natječu tko će pridobiti naklonost neodoljive djevojke, revno prikazuje kratki film ‘Striving for perfection’. Naime, po ideji 19-godišnjeg breakdancera Filipa Antolovića, a u tehničkoj izvedbi Borne Hosjaka koji je poput trećeg člana Valentina Vulame student Kineziološkog fakulteta, trojac je snimio priču u kojoj pokazuju kombinaciju vještina koja se može podvesti pod freerunning.

Izdvojeni članak

Video: ‘Planiram se freestyle nogometom baviti dok mi god tijelo bude dopuštalo’

Sve počelo od gimnastike

Mada se uz fatalnu ljepoticu u filmu pojavljuje samo spomenuti trojac, tim koji je sudjelovao u radu kudikamo je brojniji.

– Sudjelovalo nas je puno, svi bliži prijatelji koji su mogli odvojiti vremena bez obzira na obaveze i to me jako iznenadilo. Prije smo još radili neke projekte, ali smo se ovoga posebno potrudili i rekli sami sebi: ‘Idemo sad napraviti nešto najbolje do sad’. Sve ukupno oko 15-ak ljudi je sudjelovalo u snimanju. Naglasio bih i da su uvodnu muziku uradili naši prijatelji, koji imaju umjetničko ime Good Fellaz, rekao nam je Borna.

Sva tri glavna aktera bave se sportom, s tim da će Valentino i Borna svoje znanje vještine možda uskoro dijeliti i mlađim naraštajima budući da studiraju na Kineziološkom fakultetu, a Filip je također na toj ideji za iduću godinu.

– Svako od nas je prvo krenuo s nekom vrstom gimnastike, pa smo se kasnije dalje usmjeravali. Ovo što izvodimo u videu se službeno zove freerunning jer se koriste i prepreke poput zidova, ograda i slično, ali i akrobacije poput raznoraznih salta.

Inače, Valentino se bavi profesionalno gimnastikom, ja skokovima u vodu, a Filip break danceom. Također još jedan hobi uz ovo mi je futsal. Igram za momčad KIF-a i trenutno smo u četvrtfinalu Sveučilisne futsal lige, podrobno nam navodi Borna interese i aktivnosti svoga ‘Air Flow’ tima kako se službeno zovu.

Izdvojeni članak

Žestoka vježba u parku: Street workout osvaja mlade željne dinamičnog i besplatnog treninga

Građani ostali zapanjeni

Osim bavljenja sporta, ova tri mladića starosti 19, 20 i 21 godinu, imaju se namjeru češće pojavljivati u vizualnim medijima.

– U videu smo htjeli spojiti naše znanje, dinamičnost, umjetnost i zgodne cure kako bi privukli što više gledatelja, u nadi da će netko prepoznati naš rad i angažirati nas dalje. Ili mene za snimanje spotova ili nas da glumimo u spotovima. Ovo nije prvi naš uradak, ali je najbolji je do sada i zasigurno će biti najpopularniji, govori 21-godišnji Hojsak.

Brojne akrobacije koje su dečki izvodili, uglavnom na Zrinjevcu, dakako nisu mogle promaknuti mnoštvu iznenađenih građana.

– Dok smo snimali privukli smo pažnju brojnih ljudi. Nikome nije bilo jasno što izvodimo s tolikom opremom po gradu, ali kad su uočili, svi su ostali zapanjeni, zaključuje Borna.

Pogledajte zanimljivi video, uz upozorenje da ovo ne pokušavate sami!