Pretraga

[VIDEO] Gimnazijalac iz Gornjogradske napravio ‘bananu’ o kojoj bruje svjetski mediji

A- A+

Mlade hrvatske nade, ostale su koračić do košarkaškog naslova na Svjetskom prvenstvu koje se održalo u Grčkoj. Sinoć su ih buduće NBA zvijezde tek nakon produžetaka svladale u finalu rezultatom 79-71, iako je četiri sekunde prije kraja Luka Božić imao slobodno bacanje za trofej. Ruka je zadrhtala, ali svejedno ovo srebro, u našim je očima zlatnog sjaja. Najbolji u redovima Hrvatske bio je Nik Slavica, koji se pobrinuo za potez utakmice, odnosno blokadu o kojoj bruje svjetski mediji.

Iako ostaje žal za zlatom Hrvatska je na Svjetskom prvenstvu za košarkaše do 19 godina ostavila sjajan dojam, unatoč izostancima nekih od nositelja igre, kao što su Mazalin i Bender. Naime, u finalu su tek nakon produžetaka pokleknuli protiv reprezentacije SAD-a.

Izdvojeni članak

Top Sportaš: Dario Šarić otkrio tko je ‘krivac’ što je postao košarkaš

Samo četiri sekunde dijelilo je Hrvatsku od zlata, no Luki Božiću zadrhtala je ruka te je promašivši jedno od dva slobodna bacanja, utakmica otišla u produžetke, u kojima su Amerikanci pobijedili.

Međutim, zanemarimo li trenutni žal za svjetskom titulom, ono što veseli je stasanje cijele jedne sjajne generacije. Ipak iz finalne utakmice treba istaknuti jednog igrača – Nika Slavicu.

Košarkaša Cibone i učenika Gornjogradske gimnazije koji inače dolazi iz Šibenika, dio medija već proziva ‘novim Draženom’, a pokazao se s nekoliko sjajnih poteza u meču protiv SAD-a.

Zabio je 23 poena te tomu pridodao pet skokova, šest asistencija i maestralnu blokadu najboljem igraču američke repreznetacije Jaysonu Tatumu, koja je istaknuta na nizu domaćih i stranih medija, službenoj stranici FIBA-e, a američki komentatori utakmice su se nakon nje pitali ‘je li se ovo ikada dogodilo Tatumu?’.

Pogledajte kako je to izgledalo, a vijesti dodajmo kako će Nik Slavica ovo ljeto nastupiti i na Europskom prvenstvu do 18 godina gdje Hrvatska također ‘napada’ zlato.