Pretraga

Zadarska košarkaška sveučilišna ekipa osvojila turnir u Moskvi

A- A+

‘Bog je stvorija čovika, a Zadar košarku’ tepaju si ljubitelji loptanja pod obručima iz tog dalmatinskog grada, s pravom. Naime, zadarska košarka ima novi trofej u vitrinama jer su djevojke s tamošnjeg Sveučilišta osvojile međunarodni turnir u Moskvi.

screenshot/unizd.hr

Stopostotni učinak na turniru

Ženska košarkaška ekipa zadarskog Sveučilišta osvojila je međunarodni turnir studentskog sporta koji je održan u Moskvi od 1. do 5. rujna. Zadranke su prvi dan turnira bile slobodne, da bi drugi dan odigrale dvije utakmice, i pobijedile u obje. Sveučilište iz Dolgoprudnya, Ruska Federacija, stradalo je s 52:33, a Sveučilište iz Moskve s 60:37.

U polufinalu ih je čekalo Ekonomsko sveučilište iz Moskve, za koje su igrale i dvije ruske reprezentativke. Međutim, one im nisu puno pomogle jer su Zadranke slavile s 36:29. U finalu, koje se igralo u Olimpijskoj dvorani Luzhniki, nastradale su cure sa Sveučilišta USEK iz Beiruta, Libanon, s 35:20.

Preko 2000 sudionika iz 16 zemalja

Ženska sveučilišna košarkaška ekipa iz Zadra na čelu trenericom dr. sc. Gordanom Ivković nastupila je u sljedećem sastavu: Antonia Erslan, Marta Erslan, Ina Marin, Glorija Sikirić, Lucija Štrmelj, Ivana Dujić, Sabina Eškinja, Ana Dražović i Katarina Škara.

Inače, čitavo je natjecanje okupilo preko dvije tisuće studenata iz 16 zemalja, a, osim u košarci, natjecalo se u nogometu, ragbiju, odbojci, odbojci na pijesku, nogometu na pijesku, stolnom tenisu, hokeju i ‘cheerleadingu’.