Pretraga

Zlatnu medalju s državnog prvenstva posvetile preminulom profesoru

A- A+

Djevojke iz zagrebačke ‘Kušlanove gimnazije’ i dječaci iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog Križevci obranili su naslov na Državnom kros prvenstvu, koje se ove godine održalo u Krapinskim Toplicama. Svojim nastupom zaslužili su plasman na svjetsko prvenstvo koje će se održati 2016. godine u Budimpešti.

foto: www.skolski-sport.hr

U Krapinskim Toplicama održano je srednjoškolsko državno prvenstvo u krosu. Prošlogodišnji pobjednici u utorak su uspješno obranili zlato iz Poreča. U muškoj konkurenciji zlato su ponovno osvojili učenici iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog Križevci, a najbrže su bile djevojke III. gimnazije Zagreb.

Djevojke iz ‘Kušlanove’ ove su godine osvojile čak tri zlata

Kros ekipa iz zagrebačke ‘Kušlanove gimnazije’ ove je godine osvojila čak tri naslova. Zlatnu medalju zaslužile su na školskom gradskom natjecanju, 32. krosu Sportskih novosti, a državno u Krapinskim Toplicama došlo je kao kruna za sav trud koji su uložile.

– Presretna sam što sam bila dio ove prekrasne ekipe i što sam sa svojim kolegicama osvojila dva državna zlata. Sad mogu u miru maturirati i završiti III. gimnaziju s osmijehom na licu. Ovogodišnjom pobjedom plasirale smo se na svjetsko školsko prvenstvo koje će se održati u Budimpešti 2016. godine pa curama želim svu sreću i što bolji plasman, izjavila je Sara Vidaković i na kraju istaknula kako su pobjedu posvetile svom bivšem voditelju kros ekipe, cijenjenom profesoru vjeronauka Srećku Malbašiću, koji je nedavno preminuo u Međugorju.

Izdvojeni članak

Video: Pogledajte kako je izgledalo Državno prvenstvo u Poreču

Učenici križevačke Gimnazije potvrdili status favorita

Učenici križevačke Gimnazije u Krapinske Toplice su doputovali kao favoriti, a svoj status potvrdili su još jednom kvalitetnom utrkom. Njihov najbolji trkač Ognjen Mergon bio je najbrži, a njegove školske kolege su s trećim i šestim mjestom u pojedinačnoj konkurenciji potvrdili uvjerljivu pobjedu, objavljeno je na stranicama Hrvatskog školskog sportskog saveza.

U ukupnom poretku drugo mjesto zauzeli su srednjoškolci iz Gimnazije Petra Preradovića iz Virovitice, a treće dječaci iz Gimnazije A.G.M. Đakovo.