Budući stanari studentskih domova olakšajte si život uključivanjem u ove Facebook grupe

Desetak tisuća studenata ove godine se prijavilo na natječaj za smještaj u nekom od zagrebačkih studentskih domova, od čega njih oko tri tisuće neće dobiti priliku živjeti na Šari, Savi, Lašćini ili Cvjetnom. No ako ste među ostatkom koji je ostvario pravo na sobu u nekom od studentskih domova, pogledajte u koje se Facebook grupe trebate učlaniti. Nerijetko ćete korisne informacije vezane uz smještaj, prehranu ili kontrole doznati upravo zahvaljujući tim grupama, ali i steći prijatelje, zabaviti se te olakšati vlastiti boravak u domu.

Foto: Srednja.hr

Zahvaljujući Facebooku mnoge su nam stvari nadohvat rukama te dolazimo do informacija koje smo prije teže dobivali. Kao što većina studenata na ovoj društvenoj mreži doznaje termine ili rezultate ispita, rasporede predavanja ili sama ispitna pitanja, i boravak u zagrebačkim studentskim domovima znatno je olakšao Facebook.

Najneobičniji oglas na Savi: Studentica traži idealnu cimericu

Unatrag nekoliko godina znalo se dogoditi da studenti komuniciraju ili poznaju svoje cimere, eventualno docimere, a s ostatkom stanara nisu u nikakvom kontaktu. Zahvaljujući oformljenim Facebook grupama to više nije slučaj. Dovoljno je postati članom grupe koja nosi naziv doma koji nastanjujete, ili čak paviljona, da se možete upoznati sa svim studentima koji tu stanuju.

Stoga stanari Cvjetnog, Šare, Save ili Lašćine lakše razmjenjuju korisne informacije, traže partnere za tulume, igre ili gdje primjerice odgledati koju utakmicu, ali i olakšano posuđuju stvari poput punjača za mobitele, fenove ili pegle za kosu.

Ako ćete ove godine po prvi put nastaniti neki od zagrebačkih studentskih domova, onda su ovo grupe u koje se trebate učlaniti.

Domske grupe na Savi

Studentski dom Stjepan Radić kao najveći dom u Zagrebu, ali i Hrvatskoj, ima glavu Facebook grupu koja broji preko 8 600 članova, ali i posebne grupe odijeljene po paviljonima. Stoga bi bilo poželjno da se uključite u širu ili užu virtualnu zajednicu kako vam nijedna bitna stvar ne bi promaknula.

Pratite detaljne upute i neće vam biti problem instalirati domski internet

Studentski dom “Stjepan Radic” – “Sava”

1. paviljon

2. paviljon

3. paviljon

4. paviljon

5. paviljon

6. paviljon

7. paviljon

8. paviljon

9. paviljon

11. paviljon

Šara, Cvjetno i Lašćina

U slučaju da ćete biti smješteni u SD Ante Starčević, onda trebate postati članom grupe Šara – Studentski dom dr. Ante Starčević, ili dio ekipe s CVJETNOG. Svi budući stanari manjeg studentskog doma na Lašćini uvelike će si olakšati boravak u maloj sobi ako zatraže dopuštenje za ulazak u Facebook grupu SD Lašćina

Odgovori