Pretraga

Splitski studenti mogu steći diplomu na jednom od najuglednijih američkih sveučilišta

A- A+

Prorektor jednog od najcijenjenijih američkih sveučilišta Penn Statea Michael Adewumi, posjetio je Split u cilju produbljenja prije tri godine pokrenute suradnje sa Sveučilištem u Splitu. Naime Penn State želi sa Splitom povećati razmjenu studenata, konkretnije korake napraviti u pogledu uspostavljene suradnje u području forenzičkih znanosti, a ideja je i pokretanje zajedničkog doktorskog studija.

Penn State University je jedno od najprestižnijih američkih sveučilišta, na kojem studira oko sto tisuća studenata, a godišnji budžet im je pet milijardi dolara. Još prije tri godine predstavnici splitskog te spomenutog sveučilišta su potpisali memorandum o suradnji, koja se sada želi produbiti na nekoliko polja pa je Grad pod Marjanom posjetio prorektor za međunarodne odnose Penn Statea Michael Adewumi.

Izdvojeni članak

Ekskluzivno: Napadnut Pravni fakultet u Splitu

Poseban naglasak na tehničke znanosti

Kako smo spomenuli, splitsko Sveučilište je već potpisalo memorandum o suradnji u području forenzičkih znanosti, ali Penn State to ne želi ostaviti samo na papiru, nego žele poduzeti konkretne korake, s posebnim naglaskom na tehničkim znanostima.

– Na našem Sveučilištu postoji veliki interes za suradnjom s Hrvatskom i Splitom, čija je lokacija izvanredna, a splitski studenti su vrhunski.

Želja nam je da splitsko Sveučilište bude naš strateški partner, čime bismo omogućili veću studentsku razmjenu, naime prvostupnici u Splitu bi mogli upisati magisterij na Penn State-u, a želimo pokrenuti i združeni doktorski program, rekao je prorektor Adewumi.

Izdvojeni članak

Studentima nude novac da ne upišu pravni fakultet


Splitski studenti Prava potpisali povelju prijateljstva s kolegama iz Sarajeva

Prošli tjedan studenti Pravnog fakulteta u Splitu su sudjelovali na Prvom međunarodnom kongresu studenata prava, održanom u Sarajevu. Tom prilikom su s kolegama iz Sarajeva potpisali povelju o prijateljstvu vođeni sloganom ‘Za bolje pravne fakultete’. – Na kongresu sam sudjelovala kao predsjednica Debatnog kluba Pravog fakulteta u Splitu i iz osobnog iskustva mogu reći da sam iz trodnevnog kongresa zaista puno naučila te ostvarila niz poznanstava koja će mi, nadam se, u skoroj budućnosti otvoriti put ka suradnjama s različitim udrugama i pojedincima, uključujući pojedince i udruge iz Republike Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine. Kongrese ovakvog tipa smatram iznimno važnima za osobni razvitak svih studenata pravnih fakulteta kako bi stekli vještine i kompetencije koje im mogu pridonijeti u njihovom daljnjem obrazovanju, rekla nam je Tea Barač, inače i nova predsjednica udruge S4S.

Evo kakve mogućnosti imaju splitski studenti

Eberly College s Penn State sveučilišta uspostavio je, u okviru svog programa forenzičkih znanosti, program partnerstva sa Splitskim sveučilištem 2011. godine kako bi povećao mogućnost raspoloživih obrazovanja dodiplomskim i poslijediplomskim studentima, te kako bi pospješio suradnju fakulteta na dvama sveučilištima.

Dakle tim partnerskim odnosom omogućen je program razmjene studenata, otvorena su vrata za zajedničke istraživačke projekte, obrazovne programe u forenzičkim znanostima i ostalim znanstvenim disciplinama, kao i razmjenu znanstvenih materijala, publikacija i informacija.

Prorektor Adewumi je naglasio da na njihovom Sveučilištu se sada školuju studenti iz 130 zemalja svijeta, ali vrlo malo te iskazao nadu da će se to ubrzo promijeniti.