Pretraga

[Alternativna mjesta za učenje] Rijeka

A- A+

Ispitna groznica je u punoj snazi. U drugom mjesecu svaki je student suočen s ispitnim rokovima, seminarima i neprospavanim noćima. Knjižnice su pretrpane i često je potrebno dići se u pet ujutro da rezervirate mjesto. Srećom, svaki je naš studentski grad pun skrivenih mjesta koja su savršena za učenje. U serijalu ‘alternativna mjesta za učenje’ pitali smo studente iz različitih gradova gdje najviše vole učiti. Evo gdje uče riječki studenti!

Facebook; Kulb mladih Rijeka

Klub mladih Rijeka

Klub mladih preporučio nam je Zvonimir, student Tehničkog fakulteta Rijeka.

– Frend i ja smo trebali učiti za ispit iz fizike prošli semestar. Nismo znali gdje ćemo. Njemu su starci biti doma, a ja nisam htio da budemo kod mene jer mi se nije dao bit doma. Otišli smo tamo jer je obojici bilo 15 minuta od doma.

Došli smo tamo i popili pivo. Riješili smo dva zadatka i popili još dva piva. Skontali smo da nije dobra ideja i prestali učit. Onda su nas potjerali jer je počeo turnir u briškuli.

To je jedno skroz ok mjesto. Jeftina je kava, može se pušiti, uvijek ima mjesta i ima dostupan pristup internetu. Opušteno je. Možeš poslije popiti pivo. Ekipa je s filozofskog uglavnom. Pankerice s filozofskog tamo uče, ispričao nam je.

Benzinska prema Opatiji

Lucia sa Stomatološkog fakulteta u Rijeci preporučila nam je jedno skroz zanimljivo mjesto.

– Imamo sveučilišnu knjižnicu, al’ je dosta mala, 40 mjesta, pa se u vrijeme ispitnih rokova popuni brzo. Nema nekog smisla ići jer nećeš naći mjesto. Prije smo imali u knjižnici i American corner za učenje što je bilo super, ali sam čula da ga nema više, ne znam zašto…

Prije sam vise učila u knjižnici, al’ volim mijenjati lokacije pa mi je dosadilo. Mi imamo recimo na Medicinskom fakultetu isto malu knjižnicu za učiti koja je skroz dobra. 

Ja sam znala ići učiti u jedan kafić na Petrolovoj pumpi prema Opatiji na Srdočima. Imaju stolove ispred na travi i pogled na cijeli Kvarner. Čisto da ne ispališ u zatvorenome, al’ najčešće učimo doma, koliko sam stekla dojam.

Ili u sveučilišnoj, ako ćeš u sveučilišnu onda ostaviš stvari od rane zore da si siguran da imaš mjesto i tamo si do 2 ujutro ako hoćeš, ispričala je.

Facebook; caffe bar Dnevni Boravak

Kafići oko kampusa na Trsatu i plaže

Kada se već priča o učenju u Rijeci, kampus na Trsatu je neizbježan.

– Mi sad imamo kampus na Trsatu, tamo je većina fakseva tako da studenti najviše vremena provode tamo. Ima zelenila,ima kantina, ima sve.

To je centar učenja u Rijeci. U blizini od poznatijih kafića nalazi se Beertija.Tamo se može malo proć skriptu i možda koje pivce naručiti.

Što se centra tiče, imaš Cont kod hotela Continental. Tamo se mladi skupljaju pa valjda koji put nešto i uče ako je lijep dan.  U centru je također fora birc Dnevni boravak. Tamo ima puno knjiga i dio odvojen na kojem možeš donijeti laptop i raditi.

Po ljeti se uvijek može ići učit na plaze. Najbliže su Pećine i Kantrida/Bivio. Hotelijersko turistički fakultet je smješten tik uz more u Iki tako da oni imaju tu pogodnost učenja i gledanja u more i predivnu Lungo Mare šetnicu. Ika je mjesto nakon Opatije. Ima nekih pol sata vožnje od Rijeke ali jako puno mladih iz Rijeke tamo studira,iz Hrvatske općenito, ispričala je Ivana iz Rijeke.

[Alternativna mjesta za učenje] Zagreb

[Alternativna mjesta za učenje] Split

[Alternativna mjesta za učenje] Varaždin

[Alternativna mjesta za učenje] Osijek