Pretraga

Detalji romantične priče s promocije FPZG-a, koja je osvojila Hrvatsku

A- A+

Vjerojatno ste uočili nesvakidašnju ljubavnu priču, koja je u petak obilježila promociju magistara novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Naime, među diplomantima se zatekao dugogodišnji ljubavni par Tibor Marochini i Tea Skelin, koji je pred kraj studija, ozakonio svoju vezu i dobio prinovu. 

Detalj s Tiborove i Teine promocije / privatna arhiva

– I sad nešto specijalno za ovu grupu. Da ljubav i studiranje idu
zajedno, možemo dokazati na današnjoj promociji, gdje smo izašli u
susret jednom studentskome ljubavnome paru, koji je ozakonio svoju vezu,
ali mlada nije htjela promijeniti svoje prezime. Zato smo mi njima
omogućili da zajedno budu u ovoj grupi i nadam se da ćete to svi to svi toplo pozdraviti, u uvodu je rekla dekanica Lidija Kos Stanišić, najavljujući Tibora i Teu.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Nesvakidašnja romantična scena na promociji diplomanata FPZG-a

Ovaj dvojac se upoznao na maturalcu, a ubrzo nakon toga su postali dečko i cura. Kako je izgledalo njihovo upoznavanje te kako to izgleda kada čitav studij provedete u fakultetskoj klupi s djevojkom, otkriva nam Tibor Marochini.

Spojila ih mržnja prema Hladnom pivu

Iako mnogi iskoriste maturalac za ludovanje, opijanje i površne avanture, igrom sudbine, Tiboru i Tei, dogodila se nešto puno dublje.

– Zajedno smo od 2008. godine, a upoznali smo se na maturalcu u Barceloni, gdje je i sve započelo. Jedne večeri su se naši razredi (ona je bila C, a ja A) odlučili na zajednički izlazak u klub. Krenuli smo se “škicati”, a ona je bila ta koja je prišla i sjela do mene…. ostalo je povijest! Nakon što smo se vratili u Zagreb, vrlo brzo smo shvatili da je to to. Detalj koji mi je jako simpatičan, a volio bih ga istaknuti (vjerojatno će nas sada mrziti pola Hrvatske) je zajednički hejt prema “Hladnom pivu”. Naime, među prvim šetnjama gradom vidjeli smo plakat najave koncerta gdje sam se zaustavio i ispalio da jednostavno ne podnosim taj bend, ne razmišljajući da bi Tea kao većina,  možda mogla biti luda za njima… na to me je pogledala i rekla: upravo si mi porastao u očima, prisjeća se Tibor prvih iskrica i dobro odigranih karti.

Izdvojeni članak

Snapchat romansa u koju se uključio cijeli faks dobila sretan završetak

I učenje je išlo lakše u dvoje

Na promociji u petak, Tibor je rekao kako su oni i Tea na studiju dijelili suze i smijeh. Stoga nas je zanimalo da nam pojasni, zašto je bilo lijepo dijeliti fakultetske klupe te je li bilo situacija u kojima je na faksu poželio biti sam.      

– Tea voli zapisivati predavanja, jer je vizualni tip, lakše uči iz svojih bilješki. Ja sam samo slušao na predavanjima, pa su mi vrlo često usfalile njene bilješke kada nisam zapamtio o čemu je bila riječ. No, to je bilo uzajamno pomaganje jer neke stvari bih ja bolje shvatio i zapamtio, a neke ona pa bi si prepričavali lekcije kod pripreme ispita. Takav način učenja nam je najbolje išao, objašnjava Tibor.

Teško se veseliti kada ti netko blizak tuguje. Stoga smo pitali Tibora je li bilo situacija da se nije mogao veseliti petici, jer je primjerice Tea isti ispit pala. 

– Što se tiče ocjena, mislim da nije bilo durenja, barem ne s moje strane. Tea je išla težim putem. Nije voljela izlazit na ispite nepripremljena pa je dobivala 4 i 5 na zadnjim rokovima. Ja sam pak izlazio na prve rokove, jer mi je gradivo bilo još svježe tako da sam prihvaćao i 3 i 4, a tu i tamo i koju 2, govori nam Tibor.

Izdvojeni članak

Predivna ljubavna priča u 23 fotografije

Zajednički rad na Televiziji Student im omogućio romantični put u Tursku

Dok je Tea sada na porodiljnom, a prethodno je radila preko Student servisa, Tibor od prosinca radi na Novoj tv. Točnije na njihovim portalima (zadovoljna.hr, punkufer, dnevnik, gol, showbuzz) kao videonovinar digitalnih medija, u novoj redakciji content teama. Prethodno je pekao zanat na Televiziji Student, gdje je pogađate, provodio dosta vremena sa svojom životnom družicom.

– Puno sam vremena provodio na fakultetu i van fakultetskih obveza, budući da sam bio demonstrator na nastavi televizijskog novinarstva, a uskoro se pokrenula i Televizija Student te smo i ovdje dosta vremena provodili skupa. Ona ispred kamere, ja iza nje. Pripremali smo zajedno brojne priloge, reportaže, emisije. Osvajali nagrade, putovali. Naš rad na Televiziji Student omogućio nam je i putovanje do Turske, koja nam je stvarno nezaboravno iskustvo, a išli smo i do Bruxellesa, podijelio je s nama uspomene Tibor.

Tibor i Tea / privatna arhiva

Izdvojeni članak

Mladić iz BiH razgalio svijet svojom srceparajućom ljubavnom pričom

Bračne vode

Duga romansa, uz puno zajedničkog vremena, rezultirala je na kraju i daljnjim, očekivanim koracima.

– 2015. nakon što su se ispiti na faksu smirili, oboje se zaposlili, odlučili smo se na zajednički život.
Brak i klince planirali smo za otprilike 2 godine, no mali Franko je htio doći ranije, tako da smo se i mi malo ubrzali i vjenčali 19.3.2016. To nas je dodatno potaknulo da što prije položimo i zadnji ispit, diplomu. Prvo smo se koncentrirali da to bude Tea, budući da joj je termin bio zakazan za sredinu rujna, tako da je ona diplomirala u srpnju, a ja sam se onda utrkivao s Frankom hoću li prije ja diplomirati ili postati tata. Franko je odlučio popustiti tati. Mali je sada 4 mjeseca star, opisuje nam Tibor sadržajno razdoblje unutar kojeg su on i Tea, doživjeli puno toga lijepog. 

Izdvojeni članak

Kad studentska ljubav prijeđe u brak, selili su u ‘bračne paviljone’

Istina o prezimenu

Dekanica Fakulteta političkih znanosti Lidija Kos Stanišić je uoči Teine i Tiborove promocije rekla, kako mlada nije promijenila prezime, ali su ipak odlučili dopustiti da ovo dvoje mladih supružnika, budu u istoj skupini na promociji. Tibor iz kurtoazije nije ispravljao dekanicu, ali nam je sada ipak napisao kompletnu istinu.

– Tea je upisala faks kao Skelin, sve ispite osim diplome je također položila kao Skelin. Upravo iz ovog razloga mislio sam da bi bilo korektno da kao Skelin i diplomira. Zbog njenih roditelja, ali i nje… da joj njeno prezime ostane na tom važnom dokumentu kao neki oblik “uspomene”, nisam forsirao svoje Marochini.
Kako je na promociji njeno S(kelin) spadalo u treću grupu, a moje M u 2. grupu, zamolili smo dekanicu da nas prebaci u moju, raniju grupu, kako bi se obitelj zajedno našla na okupu, pa da ne moramo čekati dva dodatna sata budući da osim našeg malog imamo i još jednog mališana, mog nećaka, a klinci to ne bi mogli izdržati, jedva su i ovako, kao što se vidi i u videu. Iz tog razloga nas je dekanica dodatno htjela istaknuti na samoj promociji, što nam je zaista drago, no dekanica je istaknula kako mlada nije htjela mijenjati prezime, što nije točno, ona je promijenila prezime, samo što je diplomirala kao Skelin, na kraju nam je i ovu dilemu razotkrio Tibor.