Pretraga

Dođite u Sheraton na veliki sajam obrazovanja u inozemstvu

A- A+

Želite studirati u inozemstvu, ali niste baš previše upoznati s programima koji se nude? Nema problema jer će se u subotu (25. ožujka) u zagrebačkom Sheratonu održati sajam obrazovanja u inozemstvu pod nazivom Study & Work Abroad Education Fair, u organizaciji BHV Educationa.

Izdvojeni članak

Sveučilišta u Zagrebu i Rijeci raspisala natječaj za Erasmus+ razmjenu

U punom jeku prijava na studij, tečajeve jezika i ostale programe diljem Europe i šire, BHV Education organizira još jedan sajam obrazovanja u inozemstvu pod nazivom Study & Work Abroad Education Fair, koji će se održati u subotu, 25. ožujka od 10 do 18 sati u hotelu Sheraton. Na sajmu će sudjelovati fakulteti i škole jezika iz Velike Britanije, Švedske, Švicarske i Bugarske. 

Velika Britanija, čiji obrazovni sustav u Europi glasi kao najbolji u Europi, omogućava hrvatskim studentima pokrivanje troškova školarine uz potporu kredita britanske vlade za preddiplomske i diplomske programe. Osim toga, studenti za vrijeme studija mogu raditi te tako sebi i roditeljima olakšati financijski dio studiranja.
Ono što će svakako obradovati sve mlade željne širenja perspektive je činjenica da, uz Dansku, i Švedska nudi besplatan studij studentima zemalja članica EU. Kao i u Velikoj Britaniji, studenti uz studij mogu raditi kako bi pokrili troškove života, a Švedska drži visoku poziciju na ljestvici inovacija, kvalitete života te mogućnostima koje pruža internacionalnim studentima.

Izdvojeni članak

Ako se dvoumite oko odlaska na Erasmus, nakon Nikolinine priče više nećete

U samom srcu Švicarske, kolijevke svjetskog turizma, Hotel and Tourism Management Institut (HTMi) našim studentima nudi stipendije koje pokrivaju 40 posto iznosa školarine. Osim što će budući menadžeri imati priliku naučiti sva znanja relevantna za ovo područje od najvećih stručnjaka u tom području, također će svake godine odrađivati praksu u svjetskim hotelskim lancima te pritom zarađivati više od 2.000 švicarskih franaka. Možda vam je poznato da se najbolje, ali i najskuplje kulinarske škole nalaze u Francuskoj i Švicarskoj, no ne morate izdvojiti pravo bogatstvo ako želite postati svjetski poznat chef restorana s Michelinovom zvjezdicom. Renomirana kulinarska akademija u glavnom gradu Bugarske svojim studentima nudi dvogodišnji program pod vodstvom vrhunskih stručnjaka u kulinarskoj industriji kao i pristup vrhunski opremljenim laboratorijima. 

Jeste li čuli za uzrečicu ‘Onoliko vrijediš koliko jezika govoriš’? U današnjem globaliziranom svijetu, znanje stranih jezika zaista je jedna od ključnih prednosti koju možete imati pred drugim kandidatima – bilo za upis na fakultet, zaposlenje ili napredak u karijeri. Naučite svjetske jezike među izvornim govornicima i budite u prednosti! 

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane koji se žele informirati svojim mogućnostima i na licu mjesta razgovarati s predstavnicima inozemnih institucija, kao i BHV timom.