Pretraga

Evo kako izgleda rang lista hrvatskih sveučilišta prema internacionalnom pretraživaču web popularnosti

A- A+

Web organizacija 4 International Colleges & Universities je internacionalni pretraživač za visoko obrazovaje koji rangira čak 11 307 sveučilišta i koledža u svijetu. Na toj web stranici postoje top liste sveučilišta prema web popularnosti u čak 200 zemalja, a dostupna je i ljestvica top sveučilišta u Hrvatskoj.

Na web stranici 4 International Colleges & Universities objavljuju se rang ljestvice sveučilišta po zemljama, smještene na listu uzimajući u obzir web popularnost istih.

Izdvojeni članak

Zagrebačko Sveučilište srozalo se ispod 500 najboljih na svjetskoj rang listi

Sveučilišta se rangiraju prema web popularnosti

Rang liste sveučilišta i koledža bazirane su na algoritmu koji uključuje pet nepristranih i neovisnih web mjerila izvučenih iz tri nekoliko sustava pretraživanja – Google Page Rank, Alexa Traffic Rank, Majestic Seo Referring Domains, Majestic Seo Trust Flow, Majestic Seo Trust Flow.

Ovi se podaci sakupljaju na isti dan kako bi se minimizirale trenutne fluktuacije i omogućilo lakše uspoređivanje obrazovnih institucija.

Cilj ove stranice je donijeti približnu rang listu popularnosti svjetskih sveučilišta baziranu na popularnosti njihovih web stranica. Ipak, 4icu.org University Web Ranking nije akademsko rangiranje i ne bi se trebalo uzeti kao glavni kriterij kod odabira studija, navode na stranici.

Izdvojeni članak

Evo zašto je na svjetskim rang listama beogradski Univerzitet bolji od Sveučiliša u Zagrebu

Top sedam hrvatskih sveučilišta prema rang listi 4icu.org

1. Sveučilište u Zagrebu

2. Sveučilište u Rijeci

3. Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku.

4. Sveučilište u Zadru

5. Sveučilište u Splitu

6. Sveučilište u Dubrovniku

7.Sveučilište Jurja Dobrile u Puli