Pretraga

[Foto] Objavljena osmrtnica Hrvatskih studija – Posljednji ispraćaj ispred Sveučilišta

A- A+

Studenti Hrvatskih studija objavili su osmrtnicu svojeg Sveučilišnog centra te najavili posljednji ispraćaj ispred Sveučilišta u Zagrebu sutra od 11 sati. Danas su studenti sudjelovali na tribinu s upravom Hrvatskih studija. Međutim, kako nije bilo mogućnosti postavljati pitanja, jedna studentica se popela na tribinu i najavila prosvjed za sutrašnji dan za što je dobila veliki aplauz, ali i negodovanje profesora na katedri koji nisu vidjeli svrhu nastaviti tribinu. Poziv za ispraćaj prenosimo u cijelosti.

Osmrtnica Hrvatski studiji

Mi, studenti Hrvatskih studija, borimo se da naša ustanova nakon toliko godina dobije status fakulteta. Ponosni smo na svoj studij koji je dobio visoku ocjenu na provedenoj reakreditaciji. Sanjamo o tome da se na Hrvatskim studijima oforme i doktorski studiji kako bi na svom studiju jednog dana mogli i doktorirati.


U ovome trenutku brine nas to što rektor koči cijeli proces i umjesto fakulteta nudi status odjela iako ne postoji niti jedna pravna zapreka da se odmah pokrene proces dobivanja statusa fakulteta.

Zašto se u zemlji s izrazito niskom stopom visoko obrazovanih kreće u zatvaranje jedne visoko obrazovne ustanove umjesto da se aktivno radi na tome da ta ustanova još više napreduje i razvija se? Volimo svoju zemlju i želimo ostati u njoj i raditi, ali nas ovakvi postupci tjeraju prema traženju kruha u tuđini.


Imali smo prilike u medijima pročitati da smo izmanipulirani od strane određenih političkih opcija i to smatramo uvredom jer nas politički obračuni ne zanimaju i jedini cilj za koji se borimo je da naši studiji koje volimo postanu fakultet, a ne da se degradiraju na razinu odjela. Borimo se za studije koji su kvalitetni i koje volimo! Politika nas ne zanima!


Drage članice i članovi Senata, drage profesorice i profesori, dragi dekani i prodekani te drage studentice i studenti, nemojte dopustiti da Hrvatski studiji postanu odjel. Ne pristajte na ništa manje od fakulteta!


Svi pred Senat 17.1. u 11h!!!