Pretraga

Hrvatski studenti će u Krakowu dizajnirati park u obliku Hrvatske

A- A+

Poljski grad Krakow zbog svoje je povijesti i ljepote jedno je od češćih destinacija na koje putuje naša mladež, kako na odmor, tako i na razmjenu. Od sada će se u tom gradu naći i ‘mala Hrvatska’. Točnije istočni dio jednog tamošnjeg parka bit će oblikovan prema granicama Hrvatske, a u izradi projektnog rješenja moći će sudjelovati i hrvatski studenti.

Screenshot: YouTube; Miasto Krakow

Studenti Agronomskog fakulteta te studenti Arhitektonskog fakulteta imaju priliku sudjelovati u dizajniranju parka u poljskom Krakowu. Naime, zamišljeno je da će dio istočnoga dijela parka biti oblikovan prema granicama Republike Hrvatske koji će ujedno biti edukacijski put sa sadržajnim informacijama o našoj zemlji.

Izdvojeni članak

‘Krakow je jedan od najboljih gradova za studiranje u Europi’

Natječaj za koncept izrade projektnoga rješenja istočnoga dijela parka Great Bagry u poljskom gradu Krakowu na temu Little Croatia otvoren je do 17. veljače, a u projektu će sudjelovati deset studenata iz Krakowa (Cracow University of Technology) i deset studenata iz Hrvatske (5 studenata Sveučilišta u Zagrebu i 5 studenata Sveučilišta u Splitu).

Cjelokupni program izrade projektnoga rješenja održavat će se od 26. ožujka do 1. travnja.
U prijavi je potrebno dostaviti: motivacijsko pismo na engleskom jeziku (do 300 riječi), Europass životopis na engleskom jeziku i potvrdu o upisanoj akademskoj godini 2016./2017.

Nakon prikupljanja prijava formirat će se povjerenstva za odabir na Agronomskom i Arhitektonskom fakultetu. Konačnu odluku o izboru kandidata donosi Povjerenstvo za odabir studenata i zaposlenika u programima mobilnosti Sveučilišta u Zagrebu, odnosno nadležni prorektor. Rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnim stranicama Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu.

Svi troškovi boravka u Poljskoj pokriveni su od strane organizatora, a troškove prijevoza zrakoplovom pokriva Sveučilište u Zagrebu. Detalje o natječaju možete saznati ovdje.