Pretraga

[INFOGRAFIKA] Lokacije na kojima se zagrebački studenti najsretnije hrane

A- A+

Dvije godine zaredom obilazili smo zagrebačke menze kako bismo doznali iz prve ruke, ali i po mišljenju studenata, koji je najbolji studentski restoran u Zagrebu. Prve godine držali smo se svojih ocjena, dok smo prošle akademske godine zatražili sud studenata koje smo zatekli u menzi, ali smo uzeli u obzir i mišljenje oko 800 sudionika naše ankete. Razlike su bile vidljive, no došli smo do istog zaključka – menza na Borongaju je najbolja.

Foto: srednja.hr

Hrvatska metropola, kao grad koji ‘udomljuje’ najveći broj studenata, pruža istima i najširu uslugu subvencionirane prehrane. Stoga studenti u Zagrebu mogu pojesti ukusan i topao obrok na 17 lokacija. S obzirom da sve menze nemaju iste ponude, ali ni uvjete za rad, dvije godine zaredom smo se bavili obilaskom i ocjenjivanjem zagrebačkih menzi.

Izdvojeni članak

Menze zagrebačke ili što studenti jedu: Ekonomija

Prve godine 2012./2013. oslonili smo se na vlastiti dojam te provjeravali u menzama kvalitetu hrane, ambijent, gužvu, čistoću i dodatni sadržaj koji menze nude. Na koncu smo od ukupna 43 boda, menzu na Borongaju smjestili na prvo mjesto s osvojenih 36 bodova.

Godinu nakon odlučili smo uzeti u obzir i mišljenje studenata. Stoga smo, uz navedene kategorije, prilikom svakog posjeta zatražili od dvoje studenata koje smo tamo zatekli da nam prokomentiraju i ocijene menze. U oba slučaja smo na prva dva mjesta imali Borongaj i menzu Superfaks.

Potom smo postavili dvije ankete na našem portalu u kojima smo zatražili od sudionika da ocijene najbolji i najlošiji studentski restoran u Zagrebu. Konačni poredak 2013./2014. godine ponovno je izgurao Borongaj na vrh liste.

Među menzama koje ne kotiraju najbolje, po našem mišljenju, ali i prema studentima, su Odeon na Građevinskom fakultetu te menza na Ekonomiji.

Ispod pogledajte infografiku kako biste dobili bolji dojam o tome kako se studenti u Zagrebu hrane i koliko su time zadovoljni.

Infografika: srednja.hr / Andrea Barać (desni klik mišem -> pogledaj fotografiju)