Pretraga

Menze zagrebačke ili što studenti jedu: ALU

A- A+

Sljedeća menza koja se našla na našem popisu je popularno zvana menza ‘ALU’ na Akademiji likovnih umjetnosti. Smještena je podrumu zgrade, a radno vrijeme joj je od 12 do 15 sati. Ovo je jedina menza u zapadnom dijelu Zagreba, ali vam ne bismo preporučili odlazak u nju. Osim što se red ne pomiče, prostor je toliko skučen i pretrpan stolovima da studenti prilikom oblačenja jakni mogu ozbiljno ozlijediti jedni druge.

Akademija likovnih umjetnosti svojim studentima nudi samo sporu liniju te je izbor hrane odličan, no druge su nas stvari razočarale zbog kojih, popularno zvana, ‘ALU’ menza neće pokupiti visoke ocjene. Ako ste se baš našli u zapadnom dijelu grada te umirete od gladi, slobodno je posjetite , ali ako ikako možete birati, naša je preporuka – zaobiđite ju u širokom krugu jer ćete si uštedjeti živce.

Izdvojeni članak

Menze zagrebačke ili što studenti jedu: Cassandra

Izbor hrane je odličan

Izbor hrane je bio jako velik i raznolik. U ponudi su se našle tikvice, miješano povrće, teleći ražnjići, goveđi i svinjski odresci, korketi, pire krumpir, dvije vrste juha, zelenu salatu u salatu od kupusa, puding od vanilije i čokolade, tri vrste jogurta, euforija, sok od naranče, grah i pljeskavice.

Mi smo se odlučili za teleće ražnjiće s pire krumpirom i korkete s goveđim odreskom. Kroketi su bili tvrdi, a pire krumpir potpuno hladan. Mesni dio obroka je bio malo ukusniji i topliji pa je cjelokupni dojam što se tiče jela zadovoljavajući. Uz navedeno, uzeli smo tri soka i Euforiju, a ukupna cijena je bila 13 kuna.

Ocjena: 7/10

Klaustrofobično i pretrpano

Interijer je zastrašujući, pogotovo za klaustrofobične osobe. Kako se menza nalazi u podrumu, dotok svjetla je moguć jedino kroz nekoliko mizernih prozora. Ulaskom u sam prostor prvo ćete ugledati red i jedva se provući na njegov kraj.

Onako skučen prostor pretrpan je stolovima pa prolaskom između njih riskirate polijevanje svim što sadrži nečiji pladanj. Uz to sigurno ćete dobiti nekoliko udaraca dok se svi studenti probijaju do ulaza, izlaza ili do željenog mjesta.

Kad smo napokon naručili hranu i došli do slobodnog mjesta, jedva smo uspjeli sjesti. Zaključili smo kako bi u ovu menzu trebali dolaziti samo premršavi ljudi, jer se jedino oni mogu uvući između stola i stolice, kako bi pojeli svoj obrok.

Sa strana postoje vješalice za jakne, ali tek ako ih objesite na predviđeno mjesto, za taj stol sigurno nećete sjesti jer ćete si oduzeti i ovako premalo prostora koji vam je na raspolaganju.

Ocjena: 4/10

Izdvojeni članak

Menze zagrebačke ili što studenti jedu: Lašćina

Nitko ne poštuje red

Čim kročite nogom u menzu dočeka vas hrpa gladnih studenata. Da biste došli do kraja reda kako biste bili fer prema ostalima koji čekaju, morate se progurati kroz veliku hrpu. Kad smo napokon stigli do kraja, shvatili smo kako se red neko vrijeme uopće nije micao. Zatim smo vidjeli kako malo koji student poštuje i doživljava druge osobe koje čekaju.

Kako god koji student ulazi u menzu, tako odmah ulijeće na početak i dolazi do jela prije nego svi koji su došli prije njega. Uz nervozno čekanje, koje nam je iščupalo dosta živaca, zadobili smo i ‘batine’ od onih koji su pokušavli doći do slobodnog mjesta držeći pladnjeve s hranom u rukama. Samo smo čekali kad će sva ta hrana završiti na našoj odjeći.

Ocjena: 3/10

Čistoća je na pristojnoj razini

Pladnjevi i pribor za jelo su bili čisti, a nismo naiši ni na kakve ostatke ili mrlje po stolovima. Velika mana što se tiče higijene je ta što dok čekate u redu gledate u pladnjeve s ostacima. Naime, u ovoj menzi ne postoji fizička osoba koja riješava pladanj po pladanj, nego studenti po završetku sami odnose svoje ostatke u limene stalke. Ti stalci se nalaze tik do reda studenata pa prizor baš i nije ugodan pa je vrlo moguće da vam pokvari tek.

Ocjena: 6/10

Izdvojeni članak

Menze studentske ili što studenti jedu: SC brza linija

Umivanik je rijetka pozitivna stvar

Od dodataka jedino što ova menza ima je umivaonik s čije se desne strane nalaze plastične čaše. Smješten je ispred linije gdje se poslužuje hrana pa prije jela možete oprati ruke i napiti se vode jer ćete sigurno dehidrirati dok čekate u redu.

Ocjena: 1/3

Za sada zasluženo zadnje mjesto

Uzevši sve navedeno u obzir, menza ‘ALU’ se čvrsto smjestila na posljednje mjesto u tablici s ocjenama. Od nas je dobila samo 21 bod zbog toga što je hrana solidna, gužva nepodnošljiva, dijelom zbog prostora, dijelom zbog nekorektnih studenata, a prostor je nalik na tamnicu. Ako se i zateknete u ovom sporom restoranu, najbolje vam je da brzinom munje pojedete svoj obrok i zbrišete glavom bez obzira.

Ni pozicija joj nije mogla dignuti ocjenu, budući da su svi fakulteti i studentski domovi dosta udaljeni. Stoga se držimo svog mišljenja kako bi u njoj trebali jesti samo studenti Akademije likovnih umjetnosti, ali samo kada nemaju vremena za odlazak na drugo mjesto.

Ocjena: 21/40 (43)