Pretraga

Menze zagrebačke ili što studenti jedu: Cvjetno naselje

A- A+

Sljedeća menza koju smo posjetili i ocijenili je na Cvjetnom naselju. Ona je mjesto u kojemu se pretežno hrane studenti iz osam paviljona tog studentskog doma. Gužva nikad nije prevelika, a maksimalno se u redu čeka desetak minuta. Menza ima dvije linije, solidan izbor hrane i oku je ugodna.

Studentski dom Cvjetno naselje ima menzu sa dvije linije i slastičarnom, koja je na glasu kao najbolja u sklopu menzi. Rijetko kad ćete zateći gužvu pa ako želite brzo nešto pojesti, s tim da je i ukusno, menza smještena na Prisavlju je odličan izbor.

Izdvojeni članak

Menze zagrebačke ili što studenti jedu: Veterinarski fakultet

Nije skuplja od drugih menzi

Menzu na Cvjetnom naselju smo posjetili u nedjelju malo iza 12 sati. Vrijeme ručka je tek počelo i bilo je dosta ponuđenih jela. Bilo nam je svejedno koju ćemo liniju izabrati jer su obje približne veličine i s jednako dobrom hranom.

Na početku linije se nudila juha, kruh, piletina, svinjetina, povrće, pire, mesne okruglice i mlinci te pljeskavice s povrćem. Bile su ponuđene dvije salate, od kupusa i mrkve, jabuke, dvije vrste soka, mlijeko, puding od vanilije i ketchup.

Izabrali smo svinjski odrezak i sataraš s pire krumpirom, salatu od kupusa, puding od vanilije i sok od breskve. Sve je bilo ukusno i toplo, a cijena je bila 5.90 kuna. Zaključili smo kako menza na Cvjetnom nije skuplja, kako su prije studenti komentirali.

Ocjena: 7/10

Ambijent prihvatljiv

Menza je prostorna i ugodnog ambijenta. Zelene biljke dodatno ukrašavaju prostoriju, a zidovi su obojani šarenim bojama pa ružna ograda ne dolazi toliko do izražaja. Stupovi su rozi, dobro je osvijetljeno, a na prozorima postoje zastori, ako ne želite da vas prolaznici gledaju dok jedete.

Ista stvar je i s drugom linijom, koja je skoro identična kao i ova u kojoj smo mi jeli, osim što je malo manja.

Ocjena: 7/10

Gužve nikad nema

Kad je najveća gužva u menzi, na red ćete doći maksimalno za desetak minuta. Mi smo bili nekoliko minuta iz 12 sata, kada je početak ručka i ispred nas su bila samo dva studenta.

Tu se većinom hrane samo studenti koji žive u domu pa zbog toga nikad nećete doživjeti ogromne redove kao u drugim menzama.

Ocjena: 9/10

Izdvojeni članak

Menze zagrebačke ili što studenti jedu: Sava spora linija

Moglo bi i bolje

Stolovi u menzi su bili čisti, pribor i pladnjevi također. Ali ono što smo zamjerili je izgled toaleta.

Ovaj put, ne samo da je bilo toaletnog papira, nego ga je bilo posvuda. Iznad umivaonika su bili prazni sokovi i iskorišteni ubrusi, a papir se protezao po cijelom podu.

Ocjena: 6/10

Najbolja caffe slastičarna

Budući da smo menzu posjetili nedjeljom, slastičarna nije radila. Kako nam ovo nije prvi put da smo tu jeli, slažemo se s reputacijom najbolje slastičarne koja se nalazi u sklopu menze. Izbor i okus kolača je odličan, a sam izgleda nas je očarao. Mali stolovi su prekriveni stoljnjacima i udobne stolice, a osim kolača tu možete popiti i ukusnu kavu.

Veliki plus menze je i blizina liječničke i stomatološke ordinacije, poštanski i pastoralni ured, fitnes centar, kongresna dvorana i prostor za učenje te razne aktivnosti. Odmah do ulaza u menzu nalazi se bankomat Zagrebačke banke, a jadino što ne postoji je brza linija, ili mjesto gdje u ponudi imate pizze, hamburgere ili drugu brzu hranu.

Ocjena: 2/3

Cjelokupno zadovoljni

Ako zbrojimo sve ocjene, menza na Cvjetnom nam se za sada smjestila na drugo mjesto. Od ukupno 43 boda, dobila je 31 čim se našla među najboljima u Zagrebu.

Ako se nalazite u blizini Prisavlja, slobodno svratite na brz i ukusan obrok. Neznatan nedostatak je taj što od tramvajske stanice morate malo više noge protegnuti da bi došli do menze, ali bar znate kako nećete dugo čekati u redu.

Ocjena: 31/40 (43)

Trenutni poredak menzi