Pretraga

Na RIT Croatia odrađeno više od 300 godina stručne prakse

A- A+

RIT Croatia je prvi na ovim prostorima uveo aktivnosti poput Dana karijera. Na ovogodišnjem Danu karijera studenti su imali priliku odslušati zanimljivo izlaganje g. Poljičaka (Adecco) o tržištu rada i razvoju karijera te u intervjuima s predstavnicima kompanija dogovarati stručne prakse i moguća zaposlenja.

RIT Croatia 15. godinu zaredom organizira tradicionalno događanje Dan karijera koje okuplja studente RIT Croatia i predstavnike tvrtki iz države i regije. Dan karijera sastavni je dio obrazovanja ovoga američkoga koledža koje svoje studente od prvog dana priprema za stvarne poslovne prilike i izazove koji ih na tržištu rada očekuju nakon diplome.

Zanimljiva je činjenica da je, kad se u obzir uzmu svi diplomanti američkoga koledža dosad, i odrađeni sati prakse, na RIT Croatia odrađeno više od 300 godina stručne prakse i to za više od 3000 kompanija!

Ovogodišnje događanje okupilo je oko 300 sudionika, studenata i predstavnika renomiranih tvrtki iz Hrvatske i regije, a studenti su, uz izravnu komunikaciju s gospodarstvenicima, imali priliku odslušati zanimljivo izlaganje g. Bojana Poljičaka o trenutačno najtraženijim zanimanjima i profilima te ključnim elementima za razvoj karijere. G. Poljičak se posebno osvrnuo na tzv. generacije X, Y i Z i govorio o generacijskim razlikama kad je riječ o poslu i karijerama.

„Dan karijera je sastavni dio našeg obrazovanja. Matično je sveučilište RIT diljem svijeta poznato po obrazovanju usmjerenom na razvoj karijere, odnosno fokusu na razvoju adekvatnih praktičnih znanja kako bi studenti, kada diplomiraju, bili opremljeni znanjima i vještinama koje od njih očekuje poslovni svijet. Istodobno je RIT-ov program stručne prakse jedan od najvećih i najstarijih u svijetu i njime se godišnje usmjerava više od 3500 studenata prema gotovo 2000 poslodavaca u SAD-u i diljem svijeta. Uz takav pristup i fokus na primijenjeno znanje, ne čudi što studenti RIT-a posao nalaze još za vrijeme studija.“, rekao je dekan RIT Croatia Don Hudspeth.

Ove su se godine studentima u Dubrovniku predstavili: CARNet, Dubrovnik Riviera Hotels, EX-ALTO, Hotel Hilton Imperial Dubrovnik, Karisma Hotels Adriatic, Hotel Regent Porto Montenegro, Importanne Resort, Libertas Rixos Dubrovnik, Maistra d.d., PHOBS, Porto Montenegro, Radisson Blu Resort & Spa, Support Service Group, Valamar i Zagrebačka banka.