Pretraga

Najboljim profesorima PMF- a dodijeljeno BRDO

A- A+

Studenti zagrebačkog Prirodoslovno- matematičkog fakulteta svake godine biraju najbolje profesore pojedinih odsjeka tog fakulteta, a mi vam donosimo ovogodišnje laureate.

Foto: Ivan Klindić/www.ivanklindic.info

Izdvojeni članak

Ocijeni profesora: Često postavljana pitanja

Nagrada ‘BRDO‘ dodjeljuje se svake godine na zagrebačkom PMF- u. Iako se na prvu čini da se bira najbolji planinar, riječ je o izboru za najbolje profesore pojedinog odsjeka tog fakulteta. Biraju ih sami studenti, a, kako nam kaže Marko Lepoglavec, predsjednik tamošnjeg Studentskog zbora koji je i organizator izbora, odaziv je dobar, svake godine glasa oko 1000 studenata.

Ovogodišnji dobitnici su:

izv. prof. dr. sc. Mladen Kučinić- BIOLOŠKI ODSJEK

izv. prof. dr. sc. Matko Milin- FIZIČKI ODSJEK

prof. dr. sc. Zvjezdana Bencetić Klaić- GEOTIZIČKI ODSJEK

doc. dr. sc. Ružica Vuk- GEOGRAFSKI ODSJEK

prof. dr. sc. Darko Tibljaš- GEOLOŠKI ODSJEK

doc. dr. sc. Nenad Judaš- KEMIJSKI ODSJEK

prof. dr. sc. Damir Bakić- MATEMATIČKI ODSJEK

– Profesori se baš ugodno iznenade, ništa im unaprijed ne kažemo pa niti ne učekuju nagradu. Dosada su uvijek jako lijepo reagirali, zadovoljni su i mnogo im znači to priznanje, kaže nam Marko.

Da bismo se uvjerili u to, porazgovarali smo i sa jednim od laureata, Matkom Milinom, profesorom s fizičkog odsjeka.

Izdvojeni članak

Ocijeni profesora: Gotovo 6000 profesora u sustavu

– Dakako, nagrada “Brdo” je vrlo posebna. Za mene kao nastavnika nema ljepšeg osjećaja od priznanja studenata, dakle onih zbog kojih čitav sustav i postoji. No nagrade shvaćam kao dodatnu motivaciju za popravljanje nedostataka i unaprijeđivanje nastave i rada sa studentima jer usprkos priznanju, ne umišljam si da je sve po tom pitanju dobro i da ne može i ne treba biti bolje, priča nam Milin.

A tom poboljšanju, bilo nastave, bilo odnosa studenti- profesori, zasigurno pridonosi i samo BRDO. kako kaže Milin, na fizičkom se odsjeku već neko vrijeme aktivno radi po tim pitanjima.

– Nagrada je tek jedan od kamenčića na tom putu, no svakako ne najmanje važan (bar o mojim očima). Vjerujem da se pomaci u kvaliteti nastave i odnosa prema studentima odvijaju kontinuirano i da će se taj trend na obostrano zadovoljstvo i nastaviti, zaključio je Milin.

Profesore s PMF-a možete ocijeniti i na portalu Srednja.hr na linku ovdje