Pretraga

Napokon će i diplomci na FFZG-u doznati što je to Studomat

A- A+

Studenti diplomskog studija na Filozofskom fakultetu u Zagrebu uskoro će po prvi put postati dio ISVU sustava te se susresti sa Studomatom. Spomenuti modul kojim se već godinama koriste deseci tisuća hrvatskih studenata, napokon će se služiti i studenti FFZG-a, a dekan Damir Boras je objasnio zašto su toliko dugo čekali na taj korak.

Foto: Screenshot

U Informacijskom Sustavu Visokih Učilišta (ISVU) jedino se ne nalaze studenti diplomskih studija na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, no ne zadugo. Nakon dugog niza godina, koliko Studomat olakšava desecima tisuća hrvatskih studenata upise, financijske obaveze, prijavljivanje ispita ili pak doznavanje rezultata istih, napokon će i diplomci s FFZG-a uživati u toj mogućnosti.

Izdvojeni članak

Rezultati ankete: Petina ispitanika bila zatreskana u svoje profesore

Diplomce na FFZG-u očekuje prvi susret sa Studomatom

– Pozivamo sve studente diplomskih studija (ne računajući novoupisane – one koji ove godine prvi put upisuju prvu godinu), koji kane upisati sljedeću akademsku godinu, da se HITNO (što prije, a najkasnije do 1. listopada) jave s indeksom na svoje odsjeke – prema obavijestima koje su odsjeci postavili na svoje mrežne stranice i na oglasne ploče – radi obrade i evidencije u ISVU sustav, objavio je na stranicama FFZG-a profesor Matero Žagar.

Nastavio je savjetom za sve diplomce da ne odlažu tu obavezu do iza zadnjeg ispita jer neće biti dovoljno vremena za obradu svih podataka. No prema riječima dekana Damira Borasa otprilike tisuću studenata diplomskih studija trebalo se naći u sustavu ISVU-a do 25. rujna, ali unošenje podataka teče sporije od očekivanoga.

Izdvojeni članak

Studomat se povezuje s Facebookom i Twitterom: Sada će svi moći vidjeti kako ste riješili ispite

Unošenje u ISVU usporavaju pojedini studenti

– ISVU nije bio prilagođen programu studija na našem fakultetu, zbog toga smo čekali s uvođenjem diplomaca u spomenuti sustav. No sada je napokon sve spremno te smo krenuli s unošenjem podataka, objašnjava dekan Boras.

Budući da je profesor Žagar u obavijesti upozorio studente diplomske razine na vrijeme potrebno za obradu podataka, dekan je objasnio da se radi o mjerama opreza. Tvrdi da kod unosa pojedinih studenata nema većih problema i da u svega nekoliko minuta dobiju potvrdu o riješenom procesu, dok se pojavi pokoji slučaj na kojemu posao zapne.

Po pitanju dosadašnjeg načina studiranja na diplomskom studiju FFZG-a, Boras objašnjava kako je ovisilo o volji profesora hoće li prijave ili rezultate ispita omogućiti preko interneta ili ne. No kada svi diplomci za nekoliko dana postanu dio ISVU sustava, olakšat će se posao studenata, ali i profesora.