Pretraga

Neobično priopćenje policije: Uhićeno 5 studenata FER-a zbog upada u bordel

A- A+

Neobično priopćenje zagrebačke policije stiglo je jutros na naš redakcijski mail. Petero studenata FER-a uhićeno je noćas oko 3 sata u jednom bordelu u centru grada. Zaštitari nisu znali kako da se nose s pomutnjom koju su izazvali studenti te su pozvali policiju da reagira. Svi su proveli noć u policiji, dok je za jednog određen istražni pritvor u trajanju od 30 dana.

Policija ispred FER-a foto:srednja.hr

Izdvojeni članak

30 razloga zašto je policija morala intervenirati na FER-u poslije ponoći

– Studenti M.P. (23), T.K. (21), A.K (20), F.S.(19) i studentica K.P.(21) u noći s petka na subotu, oko 1 ujutro, ušli su nepozvani u jedan zagrebački noćni klub poznat policiji po sumnjivim radnjama. Studenti su izazvali kaos među okupljenima zbog čega su redari noćnog kluba pozvali policiju. Svi su prekršajno prijavljeni zbog remećenja javnog reda i mira, dok je za M.P.(23) sudac odredio istražni pritvor u trajanju od 30 dana, priopćeno je iz policije.

Kako bi razjasnili situaciju, kontaktirali smo odvjetnika osumnjičenih koji nam je pobliže objasnio sinoćnja događanja. Tvrdi kako je došlo do velikog nesporazuma. Naime, studenti su dobili pozivnicu za noćni Hackathon, a neugodno su se iznenadili kada su shvatili da su u bordelu gdje je krenuo kaos.

“Baci tange(ns) da se igramo”

Studenti su očekivali da će večer provesti u ugodnom programiranju, a ostali su zapanjeni scenom golih žena i muškaraca koje se prešetavaju kroz klub. Tu večer se u neimenovanom klubu održavala striptiz zabava za pripadnike oba spola, a tu činjenicu su studenti odbili prihvatiti.

Počeli su izvikivati parole “Baci tangens da se igramo”, što su domaćini večeri shvatili kao “Baci tange da se igramo”. Kako nije bila riječ o striptizu do kraja, počeli su negodovati muškarci i žene koji su ipak bili barem donekle obučeni.

Nije pomogla ni sljedeća akcija studenata, koji su silom htjeli vidjeti apscisu, na što je jedan student dobio šamar od jedne gospođe koja je shvatila kako želi vidjeti njezinu sisu.

Izdvojeni članak

[FOTO] Policija intervenirala na FER-u nakon ponoći

Iskoordinirana akcija s TVZ-a?

Ipak, nakon kraćih pregovora, njih četvero se odlučilo povući iz kluba, dok je M.P. (23) odbio surađivati sa zaštitarima. Došlo je do komešanja kada je student rekao da on želi pružati otpor, a njegov odvjetnik nam objašnjava kako je zapravo mislio samo na zadatak iz električnog otpora koji je bio najavljen u pozivnici za Hackathon.

Navedenom studentu određen je istražni pritvor, a njegov odvjetnik se nada kako će sudac prihvatiti žalbu već preko vikenda kako bi mogao nesmetano prisustvovati na nastavi u ponedjeljak ujutro.

Odvjetnik osumnjičenih nam je na uvid dao pozivnicu za događaj te izrazio sumnju kako je ovo zapravo bila iskoordinirana akcija sa TVZ-a te da će uskoro podići tužbu protiv njihovih studenata, a sve u svrhu zaštite interesa ugleda FER-a.

Kontaktirali smo nekoliko studenata TVZ-a koje ove optužbe nisu htjeli potvrditi, ali niti demantirati.