Pretraga

Od sada i službeno studenti FER-a mogu na praksu u Rimac Automobili

A- A+

Sporazumom o suradnji na istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima između Rimac Automobila i FER-a definirala su se načela dugoročne suradnje između partnera koji su i prije surađivali. Fakultet elektrotehnike i računarstva već je niz godina okrenut industriji i suradnji s gospodarskim subjektima, a Mate Rimac se nada da će uspjeti dogovoriti suradnju i s drugim fakultetima.

Dekan Mislav Grgić i Mate Rimac

FER jer i prije surađivao s tvrtkom Rimac Automobili, a Sporazumom koji su potpisali dekan Mislav Grgić i Mate Rimac on je institucionaliziran. Dogovoreni su i vremenski okviri početka suradnje kako bi obje strane mogle izvući najbolje iz suradnje.

Izdvojeni članak

Mate Rimac – Prva javna osoba u Hrvatskoj koji je kritizirao svoju srednju

Suradnja okrenuta prema studentima

– Suradnja je prvenstveno okrenuta prema studentima iz više smjerova. Volimo zadati seminarske i diplomske s realnim problemima, a u suradnji s tvrtkom Rimac Automobili imat ćemo konkretne probleme i projekte na kojima će moći raditi. To je dragocjeno za razvoj studenta, odnosno budućeg stručnjaka da može raditi na konkretnim projektima, rekao je Mario Vražić, profesor FER-a i prodekan za organizaciju i poslovanje

Studenti će, kao i na nekim drugim projektima s gospodarskim subjektima, zadatke obavljati unutar te tvrtke, ali i na fakultetu.

– Ako provedu dio vremena unutar firme i upoznaju se s okolinom, dogodi se dosta često da takvi studenti ostanu raditi. Kroz takva iskustva podižu kvalitetu znanja kroz konkretan rad koji im može omogućiti zaposlenje, smatra prodekan Vražić.

Izdvojeni članak

Pogledajte kako razmišlja ‘glupi i prištavi balavac’ Mate Rimac

Studenti imaju praksu u 150 tvrtki, a Rimac želi suradnju i s drugim fakultetima

Na diplomskom studiju postoje stručne prakse koje se izvode u 150 različitih tvrtki, a studenti će se moći javljati na posao i u Rimac Automobili. Riječ je o izvannastavnoj aktivnost koja je naišla na veliki odaziv studenata. Kako ističe prodekan Vražić, riječ je o konkretizaciji studiranja s nekoliko radnih mjeseci, a kroz iskustvo mogu vidjeti odgovora li im to radno mjesto.

– Nadamo se da će ova suradnja donijeti mnogo dobroga s obje strane i da ćemo uskoro dogovoriti suradnju i s drugim fakultetima. FER-ovo vodstvo me za sad vrlo ugodno iznenadilo. Pravi ljudi na pravom mjestu – samo još da imaju veću slobodu djelovanja i prave partnere, komentirao je Sporazum Mate Rimac na svojem Facebooku.

Područja od zajedničkog interesa obuhvaćena Sporazumom objavljena su na službenim stranicama FER-a:

  • zajedničko prijavljivanje znanstvenoistraživačkih projekata na međunarodne i domaće izvore financiranja;
  • zajednički nastup prema gospodarstvu i javnoj upravi vezano za istraživanja, stručni rad te obrazovanje;
  • planiranje i provođenje znanstvenoistraživačkog rada;
  • korištenje opreme FER-a i Rimac Automobila u svrhu realizacije istraživačkog i nastavnog rada;
  • donošenje prijedloga za osuvremenjivanje nastavnih programa i istraživačkih laboratorija;
  • organiziranje i održavanje znanstvenih i stručnih skupova te gostujućih i pozvanih predavanja od zajedničkog interesa;
  • izbor tema seminarskih, završnih i diplomskih radova u svrhu stručne orijentacije studenata;
  • aktivno sudjelovanje Rimac Automobila u FER-ovom programu ljetnih praksi;
  • dogovorno definiranje tema završnih i diplomskih radova. organiziranje i provođenje stručne prakse studenata te stručnih posjeta objektima Rimac Automobila;
  • provođenje svih oblika znanstvenog i stručnog usavršavanja koje je od interesa za Rimac Automobile;
  • sudjelovanje na Danima karijera i sličnim događajima u organizaciji FER-a, prema posebno dogovorenim uvjetima.