Pretraga

Pogledajte izgled još neuređenog studentskog doma na Trešnjevci

A- A+

Radovi su u tijeku na zagrebačkoj Trešnjevci, gdje će u novom studentskom domu biti smješteno 300 studenata. Novi je smještaj za studente Hostel Industrogradnja, a prijave za dom traju do 23. rujna. Za novi se dom mogu prijaviti svi studenti koji u prethodnom natječaju za akademsku godinu 2015./2016 nisu ostvarili pravo na smještaj u trenutno useljive sobe studentskih domova.

Obnavlja se Hotel Industrogradnja na Trešnjevci, novi smještaj za 300 studenata koji nisu ostvarili pravo na trenutno useljive sobe studentskih domova. Prijave za novi smještaj traju do 23. rujna, a na obnovi Hostela radi se punom parom.

Izdvojeni članak

SC za novih 300 studenata pronašao smještaj od 500 kuna mjesečno

Studenti će biti smješteni u trokrevetne sobe, a na svakom će katu Hostela Industrogradnja biti po osam wc-a, tuš kabina i umivaonika, a uredit će se i po jedna čajna kuhinja, objavljeno je na stranicama zagrebačkog SC-a. Iako izvana Hostel djeluje dotrajalo, sobe su u dobrom stanju i vrlo su prostrane, a kako saznajemo od radnika, pregledava se i sav namještaj, pa će se onaj u dobrom stanju koristi i dalje.

Uz tri stola i tri kreveta, u sobama ima dovoljno mjesta, a i prozori su veliki, pa ne nedostaje dnevne svjetlosti. Smještaj u Hostelu iznosit će 500 kuna mjesečno, u što je uključeno pranje posteljine, čišćenje, režije i WiFi. Na natječaj se mogu prijaviti i studenti koji su ostvarili pravo na subvenciju od 400 kuna, pa će oni za smještaj izdvajati 100 kuna mjesečno.

Ukoliko bude više prijava od kapaciteta, prioritet će imati studenti s većim brojem bodova ostvarenih prema Pravilniku MZOS-a. Popis studenata s ostvarenim pravom na smještaj bit će objavljen 25. rujna na web stranici centra, a useljenje u Hostel Industrogradnja predviđeno je od 1. listopada.