Pretraga

Poslušajte himnu Ekonomskog fakulteta – Slučaj Referada

A- A+

Veliku medijsku pozornost izazvale su tri kažnjene studentice s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu radi komentiranja rada referade na društvenim mrežama. Premda po Pravilniku nigdje nisu spomenute društvene mreže, to nije spriječilo zabranu polaganja svih ispita od šest, devet i 12 mjeseci. Naš komentator Lajk naš svakdašnji Joško Matić predlaže uvođenje himne Ekonomskog fakulteta po uzoru na neslužbenu himnu Jugoslavije ‘Od Vardara pa do Triglava’.

srednja.hr

Istina je da se samo jedna od studentica izrekla psovku radi koje se pokajala pa je dobila šest mjeseci kazne, dok druge dvije koje su dobile devet i 12 mjeseci nisu koristile nikakav vulgaran riječnik. Njihova kritika nije naišla na razumijevanje Stegovnog povjerenstva.

Naš kolumnist Lajk naš Svakdašnji bio je zgrožen ovakvom paternom ponašanja Ekonomskog fakuleteta, kako sam kaže, prije svega njihovom nedosljednošću. Naime on smatra ako je Ekonomski fakultet već odlučio postupati po načelima ozloglašene UDBE da je trebalo otići do kraja i tri prijestupnice poslati na Goli Otok. Pa neka tamo slobodno i u skladu sa zakonom izražavaju svoje stavove, jer ako ovako nastavimo što je sljedeće? Hoće li nam se ubrzo i radnici bez plaće početi buniti?

Nikada nikome ta sloboda govora nije donjela ništa dobra.
A po uzoru na ostale režimske autore i naš je kolumnist primjetio da se sa rogatim ne valja bosti, štoviše odlučio se sljubiti sa sustavom i napisao prekrasnu himnu ‘Slučaj Referada‘ u čast spomenute institucije.