Pretraga

Predsjednica upisuje doktorski studij na FPZG-u

A- A+

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović upisuje doktorski studij Međunarodnih odnosa na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Predsjednica je danas u Lepušićevoj 6 obavila intervju, u kojem se kao dio prijemnog postupka provjerava motivacija kandidata za upis studija.

predsjednica.hr

Izdvojeni članak

Kolindin savjetnik za mlade obranio doktorat – Halid pjevao, a Kolinda ispitivala

Čini da će se Predsjednica u pauzama između državničkih dužnosti uskoro naći u situaciji u koja nam je svima dobro poznata – osvježavanju stranica fakulteta u iščekivanju obavijesti o rezultatima prijemnog. 

Predsjednica, koja je za sada prošla prvi krug prijemnog postupka za upis doktorskog studija na FPZG-u, odlučila se dodatno obrazovati na području međunarodnih odnosa. 

Doktorski studij traje tri godine a školarina košta 60 tisuća kuna. Ukoliko prođe prijemni i upadne na faks, Predsjednica će, kao i svi drugi studenti, imati obavezu dolaska na predavanja.

– Niti jedan zakon ne sprječava državne dužnosnike da upisuju sveučilišne programe na bilo kojoj razini. U tom smislu Fakultet tretira gospođu Grabar Kitarović kao bilo kojeg drugog kandidata. Za nju vrijede ista pravila upisa kao i za sve druge, odnosno, ona mora ispuniti iste kriterije kao i svi ostali kandidati. Intervju s kandidatima jedan je od tih kriterija. Rezultati natječaja su javni i bit će dostupni čim ih komisija obradi i donese konačnu odluku, potvrdili su s FPZG-a za Index.hr.