Pretraga

Prijedlozi za idealan studentski odmor

A- A+

Ispitni rokovi došli su svome kraju pa je vrijeme nakon naporne godine, priuštiti si zasluženi odmor. Ideja, želja, a i vremena imate na pretek, ali novca ne baš toliko. Međutim krpanje financija nikako nije razlog, a ni opravdanje da se izvrsno ne zabavite i doživite pravu ljetnu avanturu. Evo i kako.

Zbog činjenice da ste morali jedan ili više ispita položiti u sedmom mjesecu, period za odmor se smanjio. No i da ste u ovom trenutku počeli planirati ljetovanje, nije kasno da si napravite nezaboravnu avanturu. I to uz skromni budžet. Donosimo neke prijedloge kako to postići.

Izdvojeni članak

Najgore greške na putovanjima

Kampiranje na obali ili kontinentu

Ako imate nekoliko spremnih entuzijasta i malo dobre volje, a uz to niste od tipova kojima treba luksuzan smještaj, kampiranje je odličan izbor za vas.

Uistinu je veliki broj uređenih i suvremeno opremljenih kamp naselja na jadranskoj obali, ali i na planinama i dolinama kontinenta. Do informacija i rezervacija vrlo je jednostavno doći pa samo ovisi o vama kakve preferencije za odmor imate. 

Cijene su različite te ovise o lokaciji kampa, broju osoba, o tome koliku parcelu zauzimate i još pojedinim kriterijima. No kamp mjesto koje podrazumijeva šator za dvije osobe, možete dobiti za desetak eura uz more i sada kada je špica sezone.

Važno je napomenuti da u Hrvatskoj nije dozvoljeno kampirati izvan registriranih kampova, tako da i to imate na umu, ako vas ponese avantura.

Izdvojeni članak

Do mora iz kontinentalne Hrvatske uz studentski budžet

Couchsurfing

Ovo je već mogućnost za malo odvažnije putnike, a može donijeti uistinu nezaboravna iskustva, za mali iznos novca. Couchsurfing iz dana u dan ima sve više poklonika te je tako sada teško zamisliti kutak svijeta, gdje netko nije ponudio svoj kauč.

Dobar provod, nova poznanstva, doticaj s potpuno različitim kulturama, kao i činjenica da možete besplatno prespavati u dalekom Bangladešu, Siriji ili Turskoj, samo su neke od beneficija couchsurfinga.

S druge strane, kada se naputujete, možete još malo začiniti ljeto tako što ćete i vi ugostiti nekog stranca na sofi u svome domu.

Izdvojeni članak

Kako najbolje iskoristiti ljetni odmor

Last ili first minute putovanja

Kako studentima puno češće nedostaje novca, nego li ideja za dobar provod te vremena, opcije last ili first minute putovanja, izbor su koji svakako trebate konzultirati kada ste u procesu odlučivanja o odmoru.

Teško je ostati ravnodušan na okolnost da let do Dublina košta manje nego li autobus od Osijeka do Splita. Stoga treba samo malo truda oko pronalaska idealne mogućnosti za sebe.

Završili ste s ispitima, imate vremena i slobode da otputujete u svakom trenutku. Prosurfajte po ponudama. Može se dogoditi da kartu pronađete čak i besplatno.

Izdvojeni članak

Couchostoperski vodič kroz svijet

Volontiranje i putovanje

Ako ste od osoba, kojima nije mrsko uz ugodu činiti i nešto korisno, opcija volontiranja i putovanja za vas je idealna. U novčanik gotovo da ne morate zaviriti, a možete provesti desetke dana na egzotičnim mjestima.

Gdje sve možete pomagati svojim radom te uz to putovati, već smo pisali pa možete pogledati na ovom linku. Nije nevažno ni to da si na ovaj način možete upisati i jednu dodatnu referencu u životopis.

Društvena mreža

Kada je riječ o ovoj opciji puno toga je indvidualno, ali malo tko da se ne može snaći na način koji navodimo. Naime, za vrijeme studentskog doba osobito, a dakako i u prijašnjim fazama života upoznajemo ljude iz različitih krajeva.

S nekima od njih postanemo jako dobri prijatelji te se uz druženja na faksu, počnemo posjećivati i kući. Stoga možete s kolegom dogovoriti svoju internu razmjenu poput da on vas posjeti u srpnju u Trogiru, a vi njega u siječnju u Delnicama.

Oboje ćete doživjeti neka nova iskustva u neobičnim okruženjima te provesti zabavan odmor. Ako nemate neku ovakvu opciju u rukavu, uvijek preostaju rođaci raštrkani po zemlji ili inozemstvu s kojima možete dogovoriti nešto slično.